Havonta ingyenes fogászati szűrés

Magyarországon a fogászati betegségek aránya messze meghaladja az uniós átlagot. Ezért egy budapesti klinika úgy döntött: kiveszi a részét a társadalmi felelősségvállalásból.

Ország-világKovács Réka2011. 01. 18. kedd2011. 01. 18.
Havonta ingyenes fogászati szűrés

A Danubius Dental fogászati klinika januártól elindítja jótékonysági kezdeményezését, mellyel a lakosság egészség-tudatosságának növelését tűzték ki célul. Ennek érdekében minden hónap utolsó szombatján kisbusszal szállítják a helyszínre a budapesti jelentkezőket, ahol fogkefét, fogkrémet és megelőzési tanácsokat is kapnak. A kezdeményezés a jövőben kiterjed majd a vidéki nagyvárosokra is, ahová szűrőbusszal látogat el a klinika csapata.

„Elsődleges célunk a lakosság felvilágosítása a fogápolás alapvető szabályairól, mert a legtöbben még a minimális három percnyi fogmosást sem tartják be, ami pedig nélkülözhetetlen az egészséges fogak megtartásához. Számos fog- és ínybetegség elsődleges oka a nem megfelelő szájhigiénia, ezért bízunk abban, hogy kezdeményezésünkkel csökkenthetjük a rossz fogú gyermekek és felnőttek számát” – mondta dr. Ulrich Arhold, a program vezető szakértője.

Az ingyenes szűrőnapokra minden hónap utolsó szombatján kerül sor a klinika XII. kerületi épületében. Azok számára pedig, akiknek nehéz megközelíteni a helyszínt, óránként ingyenes kisbuszokat indítanak a Moszkva térről, melyek minden óra 30 perckor indulnak visszafelé.

Az első szűrőnapra január 29-én, reggel 9 órától 13 óráig kerül sor.

A klinika címe: 1224 Budapest XII., Fodor utca 140. (a Farkasréti temető mögött, a Hóvirág utca végén, a körforgalomnál).

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek