Ifj. Malek Miklós gyűjti a zsetont?

A jelek szerint nem csak az X-Faktor győzteseinek indult be a szekere, hanem a mentoroknak is. Ifj. Malek Miklós lemezt készít, első dalának címe Zseton a zsákban – gondolván arra, hogy szépen gyűlik majd a „zseton”.

Ország-világBorzák Tibor2011. 01. 18. kedd2011. 01. 18.
Ifj. Malek Miklós gyűjti a zsetont?

Az X-Faktor mentorainak is beindult a szekere. Nagy Feró könyvet adott ki, Keresztes Ildikó szinte valamennyi színes magazin címlapjára felkerült, ifj. Malek Miklós pedig élete első lemezén dolgozik.

A dalszerző-producer néhány száma már el is készült, évekkel ezelőtt írta azokat az asztalfiókjának. Most viszont kapóra jöttek, köztük az elsőként felvett Zseton a zsákban című nóta, amely a jövőre nézve talán azt is kilátásba helyezi, hogy szépen hozza majd a „zsetont“ az alkotóknak.

Malek Miklós zenész és Toldy Mária táncdalénekes gyermeke mindig is szeretett énekelni, ha bármi öröme vagy gondja volt, gitárt ragadott és kiénekelte magából – néha a nővére, Malek Andrea társaságában. A lemezre kerülő dalok is otthoni magányában születtek, mindegyik sokat jelent az ifjú titán számára. Igaz, a szövegek angol nyelvűek, de készülnek a magyar verzióik is. A Zseton a zsákban magyarítására Miki a mentortársát, Geszti Pétert kérte fel, az énekfelvételeknél pedig Rakonczai Viktor segédkezett.

Az ötlet tulajdonképpen a Facebokkon kialakult rajongócsopotnak köszönhető: szinte „követelték“, hogy Malek ne csak Amerikában, hanem itthon is mutassa meg tehetségét. Most ennek eleget tesz, sőt a közönségét sem hagyja ki a „buliból“: megkérte őket, hogy töltsenek fel magukról videokat. Végül a több száz felvételből összevágtak egy kisfilmet.

Miről szól a dal? Ifj. Malek Miklós Los Angelesben mexikói munkásoktól sokszor hallott egy spanyol kifejezést: Mucho dinero, poco trabajo. Ennek lényege, hogy nemtől, származástól és kortól függetlenül szinte mindenki sokallja a munkát, amit végez, s kevesli a pénzt, amit érte kap. „Legyen laza az élet, legyen zseton a kádban, csajok a kádban, buli a nyárban, a meló várhat...“ Ahogyan Malek Miki is megcélozhatta a „zsetongyűjtést“ a lemezpiacon. Hogy milyen sikerrel, az rövid időn belül kiderül.0

ITT nézze meg  a dal videolipjét!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek