Készüljön, itt a melegfront!

A következő napokban akár 15 fokot is emelkedhet hazánkban a levegő hőmérséklete, ami alaposan megviseli az egészséges emberek szervezetét is. A betegekét, az idősekét pedig különösen.

Ország-világBalogh Mária2011. 01. 06. csütörtök2011. 01. 06.
Készüljön, itt a melegfront!

A meteorológusok tapasztalata szerint tíz éve nem volt ilyen szélsőséges a téli időjárás, mint most. A hőmérő higanyszála hol mínusz tíz fokot mutat, máskor pedig plusz tizenötöt, mint amilyen a hétvégi napokban is várható.

A szív- és érrendszeri betegségben szenvedők készüljenek fel, mert őket gyakrabban elérheti a rossz közérzet – mint ahogyan az időseket, a frissen műtötteket, az idegesebb alkatúakat, a kismamákat, a klimaxos nőket és férfiakat.

Ugyancsak változást tapasztalhatunk a csecsemők, illetve a gyermekek viselkedésében, akik a hirtelen emelkedő hőmérséklet hatására nyugtalanabbak, fáradékonyabbak lehetnek. Őket is – akárcsak a felnőtteket – utolérheti a fejfájás, a figyelemzavar, az ingerlékenység, a vérnyomás-emelkedés, a szédülés.

Frissítő, vitamindús gyümölcsökkel, teákkal, bő folyadékbevitellel, könnyebb sportolásal, vagy pihenéssel, relaxációval, ágynyugalommal segíthetünk magunkon a kritikusabb napokban.

Ezek is érdekelhetnek