Reményt ígér az új direktor Egerben

Új direktort választott Heves megye közgyűlése: a színészként és rendezőként is jól ismert Blaskó Balázs lett az egri Gárdonyi Géza Színház igazgatója.

Ország-világPalágyi Edit2011. 01. 31. hétfő2011. 01. 31.
Reményt ígér az új direktor Egerben

Népszínházat ígér az egrieknek Blaskó Balázs, aki Heves Megye Közgyűlésének döntése értelmében február 1-jétől foglalhatja el a színidirektori széket. A Gárdonyi Géza Színházat az utóbbi évtizedben a rendező Csizmadia Tibor igazgatta, ő azonban nem indult a posztért. Az új direktor többek közt Sütő András, Móricz és Márai darabokat tűzne műsorra.

A voksoláskor ketten mérkőztek meg, a színészként és rendezőként valamint az Agria Nyári Játékok vezetőjeként is ismert Blaskó Balázs mellett ringbe szállt a tánctagozat jelenlegi vezetője, Barta Dóra Harangozó-díjas, Érdemes művész is. A minősített többséget a klasszikus népszínházat ígérő Blaskó szerezte meg, aki 23 éve tagja az egri társulatnak. Azt nyilatkozta: az előző vezetés alatt leminősült a teátrum, így ő szeretné visszaszerezni a közönség megbecsülését.

Úgy látja ugyanis, hogy az utóbbi évadokban nem a publikum, hanem egy szűk szakmai kör tetszését kívánták elnyerni, s ezt tükrözte a darabválasztás, a műsorterv. A közönség szerinte ennél nemesebb dolgot érdemel, olyan színházat, amely a remény tartja az emberekben. Emellett több játszóhellyel és vendégelőadással tenné vonzóbbá a színházat az egriek és a megyében élők számára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek