Ismét csodalátni hív a Szépművészeti

Szombaton ismét csodát láthatnak a kisgyerekes családok a Szépművészeti Múzeumban. Ezúttal Szabó T. Anna költő, Herczku Ágnes énekes, M. Tóth Géza animációs filmrendező és Lukács Miklós cimbalomművész kicsikkel és nagyokkal a ritmust keresik: nem csak a zenében, de filmben, versben, képekben, s magában az életben.

Ország-világHardi Judit2011. 03. 17. csütörtök2011. 03. 17.
Ismét csodalátni hív a Szépművészeti

Az első AEGON Matiné február 19-én jól sikerült: a három művész – Bíró Kriszta, Bujtor Balázs és Fekete-Kovács Kornél – hamar megtalálta a gyerekekkel a közös hangot.

A picik megismerkedhettek a Szépművészeti Múzeum műtárgyaival, zenés-verses előadásokat hallgattak, s mindemellett szívesen vették azt is, hogy a program sikeréhez az ő interaktivitásukra is szükség volt.

E hét szombatján is hasonló érdekességekkel várják a múzeumpedagógusok és a művészek az óvodásokat, kisiskolásokat. Aki már délelőtt 10-re odaér a múzeumba, a szervezők által ajánlott műtárgyakkal ismerkedhet, 11-től pedig kezdődik a matiné, ahol a ritmusé a főszerep. Déltől pedig családi barkácsolás veszi kezdetét – a témához kapcsolódóan, közösen alkothatnak szülők és gyerekek.

Bővebb információ az esemény honlapján található.

Ezek is érdekelhetnek