Fortunának nincs humora

Egy falusi vendéglőben sertepertélt a fiatal pincér, amikor rámosolygott a szerencse. Ötöse lett a lottón, másfél milliót nyert akkor, amikor 80 ezer forint volt egy Zsiguli a Merkurnál. A fiúnak ez nem felelt meg, sok százezerért egy amerikai kocsit vett, melyről kiderült, itthon nincs hozzá alkatrész, így javíthatatlan. Házat vásárolt, hatalmasat, ám az eladó csak résztulajdonos volt, a költözés helyett tehát végeláthatatlan pereskedés következett.

Ország-világPalágyi Béla2011. 09. 30. péntek2011. 09. 30.
Fortunának nincs humora

Még néhány ilyen „sikeres” üzlet, és elfogyott a pénz. Pár év múlva a fiatalember újra az asztalok között cikázott és azt mondta, ha még egyszer ötöse lenne, tudná, hogyan költse el a pénzt.

Mindez Gáspár Győzikéről jutott eszembe, akit az RTL Klub csatornáján talált meg a szerencse istenasszonya. A showman és családja felkapott lett, országos ismertség, szép summák, melyből futotta házra, flancos autóra, külföldi utazásra, vállalkozásokra, csak éppen adóra nem futotta.

A Salgótarjáni Városi Bíróság már be is citálta a házaspárt és B. Attila névleges ügynöküket, akiről Győzike azt nyilatkozta, olyan stramm szakember, hogy míg ő kezeli az ügyeit, nyugodtan alszik. Hát ennek a nyugodt alvásnak nem most van itt az ideje: a bíróság megállapította, hogy a családfő 2005-ben és 2006-ban 11,5 millió, felesége, Gáspárné Balla Beáta 2006-ban 10,7 millió forintnyi kárt okoztak adócsalással, miután a bevallásban nem tüntettek fel minden kapott összeget. A szerződést nem ők írták alá, hanem B. Attila, aki a summáról úgy nyilatkozott, hogy azt alvállalkozóknak adta tovább. Hogy kiknek? Na, erre már nem emlékszik. Az ügyészség vagyonelkobzást indítványozott a vádemeléskor, de a levegőben lóg egy 1–5 évig terjedő börtönbüntetés is, ha az adóelkerülés bűncselekménye bebizonyosodik.

Hogy Fortunának mennyire nincs humora, a szerencsével balul élőket tetézve büntette: a 17 éves Evelyn, a család szeme fénye Fiat 500-as gépkocsijával és kéthetes jogosítványával edzésre hajtott, amikor, elmondása szerint, egy őz ugrott elé, amit olyan balszerencsésen került ki, hogy az árokban landolt. Eltörött a csigolyája, hosszú ideig kell mozdulatlanul feküdnie. Győzikét egy műtéttel tették karcsúvá, ő a zaklatott életvitele miatt nem tudta kifeküdni az előírt penzumot, a lapok tanúsága szerint meglehetősen siralmasan gyógyul. Hát ennyit a nevezetes Gáspár családról. Egyébként a pincér ismerősömnek, aki a lottó ötösét eltékozolta, azóta kettesnél több találata nem volt…

Ezek is érdekelhetnek