Átléptük a 7 milliárdos határt!

Ahogyan az előrejelzések megjósolták, e hónap a végére a Föld lakossága elérte a 7 milliárdot! Tegnap éjjel jött világra a Fülöp-szigeteken a Föld hétmilliárdodik babája.

Ország-világKovács Réka2011. 10. 31. hétfő2011. 10. 31.
Átléptük a 7 milliárdos határt!

Danica May Camacho két és fél kilogrammal jött a világra egy manilai állami kórházban. A kislány, aki éjfél előtt 2 perccel született, egészséges és a mamája is jól érzi magát. Hogy a hétmilliárdodik baba a Fülöp-szigeteken született, szimbolikus jelentőségű is, mivel rávilágít a világ népesedének problémáira: a Világnépességi Jelentés szerint ugyanis a Fülöp-szigetek a Föld 12. legnépesebb állama, ahol 94,9 millióan élnek.

A legnépesebb ország cím még mindig Kínáé a maga 1,35 milliárd lakosával, s nem sokkal mögötte India a második helyezett, ahol ma 1,24 milliárd ember él. A jelentés figyelmeztet, hogy a fejlődő országok populációjának növekedése jóval meghaladja a gazdasági fejlődését, így a születésszabályozás továbbra is kritikus pont. Ugochi Daniels szóvivő elmondta: míg a világban átlagosan kevesebb gyerek születik, az összpopuláció mégis növekszik, aminek magyarázata a fejlődő országok szexuális felvilágosulatlanságában keresendő.

Ezek is érdekelhetnek