Szerelem a tűzvonalban

Mára veszélyes üzem lett a szerelem. Szívesen megnézném a bűnügyi statisztikákban: az erőszakos bűncselekmények kiváltó okaként hányadik helyen áll a féltékenység? Amikor a fennkölt érzelem mellé a brutalitás társul, a szerelmes társ birtoklásához szinte minden eszközt felhasznál, aki éppen vesztésre áll a kapcsolatban.

Ország-világPalágyi Béla2011. 10. 07. péntek2011. 10. 07.
Szerelem a tűzvonalban

Ma már nem elég a káembésnek becsengetni egy házhoz, miszerint „bejelentés érkezett, hogy itt családi veszekedés esete forog fenn!”. Kommandósoknak kell érkezni, talpig páncélban, mert könnyen lehet, hogy a szerelmesek közötti viszály tűzharcba torkollik. Úgy, mint Miskolcon nemrég.

A 37 esztendős B. Zsuzsanna a miskolci Szeles utcában majdnem egy évtizeden át élt együtt társával, ha nem is turbékoló galambként, de tűrhető viszonyban. K. Jenő gyakran nyilvánította ki, hogy ki az úr a házban, párja ezeket a megaláztatásokat viselte egyre nehezebben. Egészen addig feszült a húr, mígnem egyszer elpattant: a nő új férfi után nézett, akit az interneten fedezett fel magának, méghozzá a török Necó személyében. Fél kontinensen átívelő szerelem szövődött közöttük, Zsuzsanna kiutazott kedveséhez, ahol felejthetetlen napokat töltött, ami nem csoda, hiszen a törökök mindig is híresek voltak vendégszeretetükről. S ha még ehhez a szerelem is társult… Két török út után azt tervezte a pár, hogy harmadszorra már Magyarországon találkoznak.

Talán szerencséjük, hogy ez a randevú váratott magára. Az elhagyott szerelmes, K. Jenő ugyanis harcba szállt egykori párjáért, és nem nyugodott bele, hogy szerelmük immár a hölgy részéről langyos baráti kapcsolattá hűlt. Egy szép napon alaposan felfegyverkezve elindult „lerendezni a dolgot”. Íjjal, gázpisztollyal, csavarhúzóval támadt az egykori imádottjára az elhagyott férfi, a fejét csavarhúzóval szurkálta össze, testébe pedig több nyílvesszőt eresztett.

A sikoltozásra egy polgárőr indult segítséget adni, ám őt a betört ajtón kinéző pisztolycső fogadta. Halálra válva menekült a helyszínről, de közben hívta a rendőrséget. Hamar meg is érkeztek a bevetésiek, aztán rövid tűzharc vette kezdetét, melynek során a rendőrök leterítették az erőszakoskodót. Mint utólag kiderült, a feltételek nem voltak egyenlők, K. Jenő ugyanis gázpisztollyal tüzelt, a rendőrök viszont ezt nem tudhatták, így komolyra vették a helyi háborút. Három lövéssel megsebesítették a férfit, aki a kórházban sérüléseibe belehalt.

A nő életét sikerült megmenteni, még jó néhány műtét vár rá, de életveszélyben nincs. És most már talán a kapcsolata sincs veszélyben – ha Necót ugyan nem rémítette halálra a véresen induló frigy. Ámbár a török–magyar történelemben már sok minden megesett. 

Ezek is érdekelhetnek