Los Angeles jót tesz Kaposvárral

Jó hír Kaposvárról! Egy hónap múlva, március elején 200 fővel újraindul a gyártás a NABI autóbuszgyár kaposvári üzemében. Los Angeles 150 darab buszt rendelt.

Ország-világ2012. 01. 31. kedd2012. 01. 31.
Los Angeles jót tesz Kaposvárral

A 2011-es év derekán Kalifornia állam pénzügyi nehézségei miatt Los Angeles szüneteltette autóbuszflottájának megújítását, ezért a NABI a kaposvári üzem termelésének felfüggesztésére kényszerült. Az amerikai nagyváros az idei év elején azonban forrásokhoz jutva tovább folytatja tömegközlekedési rendszerének fejlesztését, és ismét a világon egyedülálló NABI CompoBus® autóbuszok mellett tette le voksát - olvasható a cég által küldött közleményben, melyet az mfor.hu citált.

Az amerikai fél már negyedik alkalommal él opciós megrendeléseinek lehívásával. Ezzel együtt összesen közel kétezer kompozit, valamint a cég budapesti üzemében készülő acélvázas NABI autóbuszt működtet a Los Angeles-i közlekedési vállalat. A most megrendelt autóbuszok 45 láb (azaz 13,7 méter) hosszúak lesznek, és városi - elővárosi viszonylatban teljesítenek majd szolgálatot.

 

Ezek is érdekelhetnek