Közel-keleten a legrosszabb az élet

Kiket érint leginkább a stressz, a harag és a szomorúság? Erre keresték a választ a Gallup kutatásában. Kiderült, hogy Irak, Bahrein, és a palesztin területeken élnek a legfrusztráltabb emberek, bár hazánk sincs előkelő helyen a listán.

Ország-világKovács Réka2012. 06. 28. csütörtök2012. 06. 28.
Közel-keleten a legrosszabb az élet

A Gallup kutatóintézet ún. Negative Experience Index skálán méri, milyen nagy arányban szembesülnek a vizsgált országok lakói olyan negatív érzelmekkel mint a harag, a stressz, az aggodalom, a szomorúság és a fizikai fájdalom. A friss kutatáshoz 148 országban kérdezték meg a válaszadókat arról, tapasztalták-e ezek bármelyikét a lekérdezést megelőző napon.

E szerint a leggyakrabban az irakiak szembesülnek a negatív érzetekkel, de sokan éreznek hasonlót a palesztin területeken, Bahrein területén, a Fülöp-szigeteken, Togoban, Egyiptomban, Törökországban, Görögországban, Örményországban és Pakisztánban.

Magyarország vonatkozásában 34 pontos indexszámot állapítottak meg a kutatók, amely egyezik a Dominikai Köztársaság, Peru, Libanon és Málta indexével, és amellyel ezek az országok a 25 legrosszabb értéket mutatók között szerepelnek – írja az ELTE hírlevele.
 

Ezek is érdekelhetnek