Búzát árult a notórius csaló

Több millió forintot csalt ki vevőjétől az a jászkiséri férfi, aki nem létező búzáját kínálta eladásra a közelmúltban – tudatta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

Ország-világ2012. 10. 01. hétfő2012. 10. 01.
Búzát árult a notórius csaló

Szabó Zita tájékoztatása szerint a 33 éves T. László még augusztus 25–én vette fel a kapcsolatot egy kömlői férfivel, akinek takarmánybúzát kínált eladásra kedvező áron. Miután megegyeztek a többtonnás mennyiségben, a sértett több millió forintot adott át az áleladónak, majd várta a megadott címre a rakományt, ami azonban nem érkezett meg.

A vevő többször kereste üzletfelét, aki valótlanul azt állította, hogy a rendőrség lefoglalta a búzát, amit a tehergépkocsival együtt az egyik hatóság telephelyére szállítottak. A feltételezett tettes és társa – utóbbi egy hivatalos szerv munkatársának adta ki magát – a sértettől további 600 000 forintot kért azért, hogy az állítólagosan lefoglalt szállítmányt kihozhassák a telephelyről.

A pénz átadására szeptember 18-án került sor a szolnoki vasútállomás parkolójában. A gyanúsítottra a rendőrök a helyszínen csaptak le a pénz átvételét követően. A szóvivő elmondta: T. László felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt követte el tettét és többször volt büntetve hasonló jellegű cselekmények elkövetése miatt. Jelenleg is folyik ellene eljárás a rendőrségen.

A Jászberényi Rendőrkapitányság csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt indított nyomozást az ügyben. A nyomozók további sértetteket keresnek, egyúttal várják azok jelentkezését, akiket hasonló módon károsítottak meg az elmúlt időszakban.
 

Ezek is érdekelhetnek