Megjött a Coop étvágya: amikor a bolt vásárol be

Hivatalos is bejelentették, hogy a Coop-lánchoz csatlakozik a CBA-hálózatból kivált három cég, és velük 200-nál több bolt. A Coop a Match-üzletek átvételéről is tárgyal.

Ország-világ2012. 10. 09. kedd2012. 10. 09.
Megjött a Coop étvágya: amikor a bolt vásárol be

Több mint kétszáz üzlettel bővül az eddig 3000 bolttal rendelkező Coop-üzletlánc, miután három új cég csatlakozik a Coop franchise hálózatához - közölte Csepeli Lajos, a Co-op Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke Budapesten. A három cég - a Palóc Nagykereskedelmi Kft., a Polus Coop Kereskedelmi és Ipari Zrt., valamint a Piliscsoport Kereskedelmi Kft. - korábban a CBA franchise rendszeréhez tartozott, de a cégek vezetői úgy gondolták, hogy a további stabil üzleti működés, a kiszámíthatóság és a fejlesztési lehetőségek miatt csatlakoznak a Coop csoporthoz - mondta Bogdán József, a Polus Coop Kereskedelmi és Ipari Zrt. elnök-igazgatója a csatlakozók nevében. Murányi László, a Co-op Hungary Zrt. vezérigazgatója hozzátette: a Coop-csoport árbevételét a csatlakozás éves szinten mintegy 80-90 milliárd forinttal növeli. Az idén az eddig várt mintegy 530 milliárd forintos árbevétel 20-25 milliárd forinttal növekedhet.

A csatlakozó cégekről elmondta: a Palóc Nagykereskedelmi Kft. múlt évi árbevétele mintegy 40-41 milliárd forintot tett ki, a céghez 78 saját és további mintegy félszáz társult partnerüzlet tartozik. A Polus Coopnak 38 saját üzlete van, és a múlt évi árbevétele több mint 18 milliárd forint volt. A Piliscsoport Kereskedelmi Kft. tavaly több mint 24 milliárd forint árbevételt könyvelt el, a cég saját üzleteinek száma 50, a társult boltoké 35. A csatlakozási megállapodást a három cég a múlt hónap végén írta alá a Coop-pal - mondta Varga Sándorné, a Palóc Nagykereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek. A Co-op Hungary Zrt. vezérigazgatója elmondta: a Match üzletek megvételéről folytatott tárgyalások a célegyenesben vannak. Hozzátette azonban, hogy már nem cégek, hanem ingatlanok megvásárlásáról folynak az egyeztetések, mert az eladó tárgyalás közben koncepciót váltott.

Ezek is érdekelhetnek