Melyik James Bond a nyerő?

A mitikus film ötvenedik évfordulója kapcsán a YouGov arról kérdezte a briteket, melyik a kedvencük Nagy-Britannia leghíresebb ügynökének megformálói közül.

Ország-világKovács Réka2012. 11. 30. péntek2012. 11. 30.
 Melyik James Bond a nyerő?

Az 1962-ben készült el a 007-es ügynök első filmje, a Dr. No. Azóta 23 film készült és hat brit színész játszotta el a leghíresebb brit ügynököt. A legutóbbi verzió Skyfall címmel októberben kerül mozikba és óriási sikert aratott. Mégis a britek kedvence az első főszereplő, Sir Sean Connery, akit 1962 és 1983 között formált meg a leghíresebb titkos ügynököt. Másodikként, ugyanakkor fele olyan arányban a jelenlegi Bond, Daniel Craig szerepel. A legjobban sikerült Bond-filmnek a 2006-os Casino Royale bizonyult, illetve az 1964-es Goldfinger, amelyekben az előbb említett színészek formálták meg a főhőst.

A Bond-filmek fontos része a főcímdal, így a kutatás ennek vizsgálatára is kitért. A lekérdezés szerint a legnagyobb, 15 százalékos arányban a Paul McCartney szerzeménye a „Live and Let Die” bizonyult a kedvencnek, míg 11 százalék Carly Simon „Nobody Does it Better” című dalát választották, míg 10 százalék a Louis Armstrong „Have All the Time in the World” című szerzeményére szavaztak – írja az ELTE hírlevele.

 

Ezek is érdekelhetnek