Zenészek az újságírókért, az újságírók egymásért (x)

„A hazai média állapota inkább indokolná minőségi alkotómunkát végző kollégák bevonását, mint létszámcsökkentést” – hangsúlyozza közös közleményben hat hazai újságíró-szervezet. Álláspontjukat a rászoruló újságírók megsegítésére szervezett jótékonysági koncerten ismertették november 15-én este, Budapesten.

Ország-világ2012. 11. 20. kedd2012. 11. 20.
Zenészek az újságírókért, az újságírók egymásért (x)

Az „Összefogunk! címmel meghirdetett akciósorozat célja, hogy a Szolidaritási Alapítvány kimerült segélyalapját feltöltse, elsősorban az újságírók áldozatvállalására számítva, de nem lemondva a tágabb társadalom támogatásáról sem. „Naponta érkeznek hírek újságírók, médiaszakemberek elbocsátásáról, és munkanélküliségtől fenyegetve végzik munkájukat azok is, akiknek még van állásuk. Álláspontunk szerint a hazai média állapota inkább indokolná minőségi alkotómunkát végző kollégák bevonását, mint létszámcsökkentést. Az újságíró-szervezetek ezúton is kinyilvánítják szolidaritásukat a munkanélkülivé vált pályatársakkal, és vállalják, hogy további közös erőfeszítéseket tesznek a nehéz helyzetbe került kollégák megsegítésére” – mondta el Tóth Károly, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnöke a SYMA Csarnokban.

A koncert sikeréhez nagyban hozzájárult a két műsorvezető, Garami Gábor és Abaházi Csaba, akik rádiós rutinjukkal, szórakoztatóan és szellemesen töltötték ki a zenei blokkok közti szüneteket. Keleti Éva Prima Primissima-díjas fotóriporterrel, a MÚOSZ szociális bizottságának elnökével és Szikora Józseffel, a Magyar Katolikus Újságírók Szövetségének vezetőjével az összefogás hátteréről, a médiában dolgozók együttműködésének a szociális területen túlmutató formáiról beszélgettek. A magyar közszolgálati televíziózás két ismert személyisége, az ifjabb korosztály kiemelkedő képviselője, Krizsó Szilvia és a „hőskorszak” legendás műsorvezetője, Horvát János a minőségi újságírás és a szakmai szolidaritás gyakorlásának korlátairól és lehetőségeiről osztotta meg sablonoktól mentes, őszinte gondolatait a közönséggel.

A magas színvonalú zenei produkcióban önzetlenül vállalt szerepet a Republic zenekar, Oláh Ibolya, Caramel, Keresztes Ildikó, Balázs Fecó, Benkő László és Jankai Béla, valamint Mihály Tamás, aki Benkő mellett a másik Omega-tag volt a színpadra lépők között. Ő „Last Minute” címmel megjelent legújabb albumáról játszott néhány dalt, Somló Tamással, valamint Pásztor Annával az „Anna and the Barbies”-ból. Köszönet érte! (x)

Bővebben a koncertről és a szolidaritási akcióról az Összefogunk! oldalán olvashat!

Ezek is érdekelhetnek