Így takaríthat meg 5-11 százalékot az áramszámlán!

Azok a fogyasztók, akik áramszolgáltatót akarnak váltani, ma még megtehetik, de ennek feltételei vannak!

Ország-világO. Horváth György2012. 12. 10. hétfő2012. 12. 10.
Így takaríthat meg 5-11 százalékot az áramszámlán!

Akár évközi, akár naptári évre kötött szerződése van egy fogyasztónak, az ezzel járó kereskedőváltás bejelentésének végső határideje az új szerződés kezdő dátumát megelőző 21. nap. Tehát egy áramszerződés klasszikus időszakát alapul véve (amely 2013. január 1-jétől december 31-ig lesz érvényes) a kapcsolódó kereskedőváltás tényét ma éjfélig jelezhetik kereskedők a hálózati elosztók felé.

- Azok a felhasználók, akik még nem kötöttek a következő időszakra ellátási szerződést, ezt még a mai napon megtehetik – tájékoztatott Csécs Ákos, a Get Energy Magyarország Kft. beszerzési vezetője – azonban ennek feltétele, hogy a régi kereskedőjüknél az ez év végéig érvényes szerződésüket felmondják és annak elfogadását a kereskedő visszaigazolja.

Ellentétben a piaci hírekkel a kis- és középvállalati felhasználók 11%, míg a nagyfogyasztók 5% áramdíj-megtakarítás is elérhető. A siker kulcsa a tanácsadó cég által alkalmazott úgynevezett beszerzési közösségekben rejlik. A nagyobb mennyiségű fogyasztás és a harmonizált fogyasztási szokásoknak köszönhetően 18 Ft/KWh-hoz közeli árakat sikerült elérni a szeptembertől novemberig tartó kampányidőszak alatt. - Beszerzési tanácsadásra szerződött több mint négyszáz ügyfelünknél a nagyfogyasztók esetében 1 forintot, míg a kicsiknek átlagosan 2,6 forintot takarítottunk meg kWh-ként” – mondta a szakember.

Ezek is érdekelhetnek