Szexbombák a célkeresztben

Múlt hét szerdától megkülönböztetett figyelemben részesítik a londoni Heathrow repülőterén az átlagosnál nagyobb keblekkel rendelkező hölgyeket. A kézi poggyászokban árgus röntgenszemekkel kutakodó, parfümök és körömreszelők kipakoltatásában megfáradt biztonsági személyzet munkakedvére bizonyára ösztönzően hatott az új megbízatás, ám a cél nem elsősorban a reptéri alkalmazottak szórakoztatása.

Ország-világ(markos)2013. 08. 30. péntek2013. 08. 30.

Kép: Melanie Kostka, press spokeswomen of German border police "Bundespolizei" is scanned in a body scanner at Fraport airport in Frankfurt, November 23, 2012. The first full body scanner to be used in Germany began operation at Frankfurt airport on Friday. REUTERS/Kai Pfaffenbach (GERMANY - Tags: TRANSPORT TRAVEL) - RTR3ASFH, Fotó: © Kai Pfaffenbach / Reuters

German border police press spokeswomen is scanned in a body scanner at Fraport airport in Frankfurt
Melanie Kostka, press spokeswomen of German border police "Bundespolizei" is scanned in a body scanner at Fraport airport in Frankfurt, November 23, 2012. The first full body scanner to be used in Germany began operation at Frankfurt airport on Friday. REUTERS/Kai Pfaffenbach (GERMANY - Tags: TRANSPORT TRAVEL) - RTR3ASFH
Fotó: © Kai Pfaffenbach / Reuters

Hírszerzési források szerint az al-Kaida terrorszervezet olyan öngyilkos merényletre is készen álló nőket küld a brit fővárosból felszálló gépekre, akik a bombát a mellükbe operált implantátumokban hordják. Bár bizonyosat senki nem tud, feltételezések szerint az al-Kaida félelmetes bombagyárosa, Ibrahim al-Asziri újfajta bombát fejlesztett ki, amely képes megtéveszteni a repülőtéri biztonsági kapukat azzal, hogy implantátumokba vagy éppen kevésbé szemmel tartott testüregekbe rejtik el, ami ha folyadékkal érintkezik, robbanást idéz elő. Körvonalazódik már egy szebb és örömtelibb világ képe, amikor a terroristák által az egész világ ellen vívott láthatatlan harcban előbb-utóbb nem a pokolgépé lesz a főszerep, hanem a fegyverekre szánt tetemes pénzeket pakisztáni hegyi bunkerekben működő szépészeti klinikák sztársebészeire költik majd.

De félre az utópiával, van épp elég gond Londonban, ahol – a világ számos más nagyvárosához hasonlóan – hetek óta a legmagasabb fokú terrorkészültség van érvényben. Tény, hogy a hét viccének is beillő hír hallatán a dühödt, feltehetőleg kis mellű nők és a nőgyűlölő férfi utasok nem dőltek a nevetéstől. A lelkiismeretesebb átvilágítás eredményeként ugyanis hosszasan kígyózó sorok alakultak ki a Heathrow ellenőrzőpontjain, a beszállásra várók nem kis bosszantására. Ami a személyzetet illeti, némi üröm is vegyül az örömükbe: a mellvizsgálat során a „semmit a kéznek" elv érvényesül, sajnos csak detektorok „motoznak”.