Hazatértek a Fülöp-szigetekről a segítők

„Ami segítséget vittünk, az csak néhány csepp a tengerben, de ez azoknak, akiknek segítettünk, mindent jelentett". Így kommentálta fülöp-szigeteki mentőakciójukat a Magyar Református Szeretetszolgálat vészhelyzet-kezelési igazgatója, Osgyán Dániel

Ország-világKovács Réka2013. 11. 23. szombat2013. 11. 23.
Hazatértek a Fülöp-szigetekről a segítők

A hétfős csapat tizenegy napig éjt-nappallá téve gyógyította, támogatta a bajbajutottakat. Hazatérésük után közvetlenül sajtótájékoztatót tartottak a Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinati székházának tanácstermében.

Osgyán Dániel a fülöp-szigeteki tartózkodásukról elmondta: biztos benne, hogy olyan élmények érték őket, melyeket egész életünkben nem felejtenek el. Azt mindenki látja a képeken, hogy mekkora pusztítást okozott a tájfun, de ők részesei lehettek annak is, hogyan próbálnak túlélni, miként folytatják mindennapjaikat az emberek abban a környezetben, ami megmaradt nekik.

A szeretetszolgálat szakembere elmondta, hogy az emberek gyakran háromszor is megkérdezték, valóban ingyenesen kezelik-e őket, mert az országban egyébként fizetős az egészségügyi ellátás, így valóban nagyon hálásak voltak a segítségükért. „A sziget kormányzója kikérte véleményünket abban is, milyen módon lehetne még segíteni a bajbajutott embereken. Úgy gondolom, olyan dolgokat hagytunk magunk után akár ötletszinten, akár már megvalósítva, mely az utánunk érkezők munkáját is megkönnyíti” – tette hozzá.

A súlyos helyzetben továbbra is várja a Magyar Református Szeretetszolgálat az adományokat a 13600/66-os telefonszámon (250 Ft/hívás), a 10702019-85008898-51100005 számlaszámon „TÁJFUN" megjegyzéssel, továbbá a www.jobbadni.hu oldalon.
 

Ezek is érdekelhetnek