Vigasztalnak a milliók?

Államtitkár jelentette be, hogy a támogatásokat most már kifizetik, nem várva be a jogerős ítéletet. Csak azt nem tudni, hogy pontosan mikor.

Ország-világHardi Judit2014. 03. 18. kedd2014. 03. 18.

Kép: Tatárszentgyörgy, 2009. március 03. Utolsó utjára kisérik Csorba Róbertet és kisfiát. Fotó: Ujvári Sándor

Vigasztalnak a milliók?
Tatárszentgyörgy, 2009. március 03. Utolsó utjára kisérik Csorba Róbertet és kisfiát. Fotó: Ujvári Sándor

Több mint harminc kárvallott, a 2008–2009-ben történt, romák ellen elkövetett sorozatgyilkosság túlélői és közvetlenül érintett áldozatai számíthatnak  összesen 70 millió forintos kártérítésre.

A kormány a Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesületet kérte fel, végezzen előkészítő munkát a helyszínen, hogy megállapíthassák, milyen mértékű segítségre van szükségük az áldozatoknak. Az egyesület munkatársai személyesen keresték fel a támadások túlélőit és a meggyilkoltak hozzátartozóit. A szakemberek igyekeznek olyan támogatási formát kialakítani, amely az egyszeri pénzösszegen kívül hosszú távon segíti az érintettek életét.

Kovács Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára bejelentette, nem várnak tovább a gyilkosságok perét jogerősen lezáró ítéletre – a támogatásokat kifizetik. Hogy pontosan mikor, egyelőre még nem tudni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek