Fura egy vb lesz, az már biztos! - Sportnapló

Ha a szerint osztályoznák a sportágakat, melyikért mennyire rajong a publikum, jégkorong-válogatottunk már régen az elit kategóriában lenne, Svédországgal és Kanadával egyetemben. Meggyőződésem, hogy ősgénjeinkben van némi skandináv beütés… Válogatottunk már elutazott Dél-Koreába, a Szöul melletti Gojangba, ahol vasárnaptól a divízió I/A világbajnokságot rendezik.

Ország-világPalágyi Béla2014. 04. 19. szombat2014. 04. 19.
Fura egy vb lesz, az már biztos! - Sportnapló

A fiúk egy hét alatt öt mérkőzést játszanak, kifejezetten erős ellenfelekkel. Múlt hét végén korongozóink közülük kettővel,Ausztriával és Szlovéniával mérkőztek meg a Papp László Budapest Sportarénában, s a főpróba nem sikerült valami fényesen. Ausztria ellen még csak-csak elmegy a 4-4-es döntetlen a rendes játékidőben, amin a hosszabbításban sem tudtak változtatni a csapatok, de a büntetők a sógoroknak sikerültek jobban, és győztek. Szlovénia ellen gólra sem futotta a mieinktől, úgy lett sima 4-0 a szlovénoknak, mint amilyen a jég a Rollba nyomában.

Fura egy vb lesz, az már biztos! Ausztria, Szlovénia, Ukrajna, Japán és a Koreai Köztársaság csapatai ellenében a cél a feljutás az elitbe – illetve a kiesés elkerülése. Csapatunkat Rich Chernomaz szövetségi kapitány éppen fiatalítja, ezért is hagyta ki a 38 éves Ladányi Balázst, napjaink legjobbját. Ha kiesünk, semmi sem mossa le a kanadai szakvezetőről, hogy az ő döntése az oka.

Ha viszont – valami csoda folytán – az első két helyen végeznénk, s feljutnánk a sportág „mennyországába”, a szövetség nem lenne szűkmarkú: a játékosok és a stáb munkatársai között harmincmillió forintot osztanak szét – ígérte Kovács Csaba, a szövetség alelnöke. Hát akkor, fiúk, hajrá! Egy biztos: a közönség akkor is kitart a csapat mellett, ha egy osztállyal lejjebb kvalifikálja magát.

A hoki ugyanis minálunk jó buli, az eredménytől független népünnepély: a szlovénok ellen 0-4-nél is úgy zúgott a biztatás, mintha mi vezettünk volna nyolccal. A szurkolók szerint rossz hokimeccs nincs, ha meg győzünk is, az a hab a tortán. Persze akad azért, aki jobban szereti a víz egy másik halmazállapotát, s Tokaji Viktornál szívesebben nézi Jakabos Zsuzsát, de hát ez tényleg csak jelentéktelen mellékkörülmény. A világbajnokság egy hete biztosan őket is a jégkorong mellé állítja!

Ezek is érdekelhetnek