Sportnapló: Nagyon illik ide Hofi Géza mondása

Egy biztos: a dél-koreai Gojangban a divízió 1/A jégkorong-világbajnokság nem rólunk szólt. Kimentünk, menetből megvertük a házigazdákat, ezzel visszavágtunk a tavaly tőlük Budapesten elszenvedett fájó vereségért. Aztán jött Ukrajna, gólt sem ütöttünk, ellenben kaptunk hármat.

Ország-világPalágyi Béla2014. 04. 30. szerda2014. 04. 30.
Sportnapló: Nagyon illik ide Hofi Géza mondása

A szakvezetés azt mondta, ez még belefér… Szlovéniával szemben még nem nyertünk tétmeccset, most sem. Ismét nem ütöttünk gólt, ők viszont berámoltak kettőt – azért ez már fájt… Nagyon készültünk az osztrákok ellen, vezettünk is 2-0-ra, aztán összeomlott a csapat, a győzelemhez szükséges gólt kettős emberelőnyben sem tudtuk betuszkolni, így lett hosszabbítás után 5-4 oda…

Sokféleképpen lehet majd értékelni a szereplést. Ha azt mondjuk, az elitbe esélyes Ausztriát megverhettük volna, ez igaz – és eljátszhatnánk a gondolattal, hogy a sógorokkal nagyjából egy szinten vagyunk, hiszen nemrégen az előkészületi mérkőzésen is 4-4 volt a rendes játékidőben. Ám ha azt nézem, hogy Ukrajna és Szlovénia játszi könnyedséggel jutott túl rajtunk, akkor viszont nagy mellénnyel nem mehetünk haza. (A valódi megméretés – lapzártánk után – Japán lesz.) A cél végül is a kiesés elkerülése volt – sikerült. Az álom a feljutás lett volna az elitbe (ezért harmincmillió forintot ígértek a fiúknak) – elmaradt.

Ezzel kapcsolatban Hofi Gézát idézem, anélkül, hogy szándékomban lenne megsérteni bárkit is: „– Tud úszni? – Nem. – És ha megfizetem?” Ha a jelenlegi korosztály nem is, de a következő garnitúra, a most 18 éves srácok már biztosan fognak tudni „úszni”. És valószínűleg világszínvonalon korongozni is.

Ezek is érdekelhetnek