Szentté lett XXIII. János és II. János Pál

Ferenc pápa szerint "bátor ember" volt a szentté avatott két pápa, mert nem féltek szembenézni az ember szenvedésével és sebeivel, ezáltal tanúbizonyságát adva az egyháznak és a világnak Isten jóságáról és könyörületességéről.

Ország-világO. Horváth György2014. 04. 27. vasárnap2014. 04. 27.
Szentté lett XXIII. János és II. János Pál

„Az új szentek a XX. század papjai, püspökei és pápái voltak. Ismerték a század tragédiáit, de nem hagyták, hogy azok maguk alá gyűrjék őket, erősebb volt bennük Isten, a hit az ember megváltójában és a történelem urában, Jézus Krisztusban; erősebb volt bennük Isten irgalmassága" - mondta az MTI tudósítása szerint a szentté avatási rítust követő homíliájában a katolikus egyházfő vasárnap a római Szent Péter téren.

Nyolcszázezer hívő vett részt vasárnap Rómában XXIII. János és II. János Pál pápa szentté avatásán - közölte a Vatikán rendőrségi becslésekre hivatkozva. A vatikáni Szent Péter téren és az odavezető utakon, köztük a széles via della Conciliazionén félmillióan voltak jelen, további háromszázezren a Róma-szerte kihelyezett 17 óriáskivetítőn követték figyelemmel az eseményeket. A két pápa érdemeit méltató szentbeszédet Ferenc pápa olaszul mondta el, de a különösen nagy számban jelen lévő lengyel zarándokok okostelefonjukon szinkrontolmácsolásban hallgathatták az egyházfő szavait.

Ezek is érdekelhetnek