'Ismét léptünk egyet előre...' - Sportnapló

Véget ért az NB I. 2013–2014-es idénye, s a szakmában régóta dolgozó futballrókák már írják is az értékelést: „Ismét léptünk egyet előre…”

Ország-világPalágyi Béla2014. 06. 06. péntek2014. 06. 06.
'Ismét léptünk egyet előre...' - Sportnapló

Jó, jó, a világranglistán hátracsúsztunk picinykét, de hát amúgy általában, mégis, mindazonáltal…

Ami viszont tagadhatatlan tény: stadionok épülnek, létesítményekkel bővül a sportág, Felcsúton és Debrecenben már birtokba is vették az új pályát a játékosok. Kár, hogy a Honvédot nem avatták be az ünnepi ceremóniák táncrendjébe, így az utolsó fordulóban 2-0-ra nyertek a vadonatúj cívisvárosi arénában a bajnok Debrecen ellen.

A végelszámolásnál csak gólkülönbséggel második Győr ötöt rúgott a Mezőkövesdnek. Szegény matyók kiestek, sajnálom őket, ráadásul így a búcsújuk sem sikerült felemelőre. Nézem a mérkőzés tudósítását, győri góllövők: Lang, Wolfe, Trajkovics, Djordjevics, Kronaveter. De azért a Lang gyerek magyar, ugye?

A Fradi pedig szép meneteléssel felmasírozott a dobogó harmadik fokára, így aztán az új stadionjában külhoni kupaellenfelet is fogadhat – akik csupán Dibusznak, Gyömbérnek, Bödének és Holmannak lesznek majd „külföldiek”. De amíg ez a légiósokkal megtámogatott csapat 12 ezer néző előtt 2-0-ra megveri a tiszta magyar Paksot – addig ne szóljunk egy rossz szót se…

Ezek is érdekelhetnek