Árulkodó adatok: így érzi magát, akinek egyáltalán van állása

Álmok és állások. - Magyarországon a munkavállalók mindössze 10 százaléka vallja magát maximálisan elkötelezettnek jelenlegi munkaadója iránt, míg ez az arány Dániában 45, Norvégiában 42, Oroszországban pedig 37 százalék – derül ki a Kelly Global Workforce Index (KGWI) legújabb felméréséből.

Ország-világB. H.2014. 06. 18. szerda2014. 06. 18.
Árulkodó adatok: így érzi magát, akinek egyáltalán van állása

A munkavállalói elkötelezettség kérdéséhez szorosan kapcsolódik, hogy a dolgozók szerint mennyire becsüli meg őket munkaadójuk. Európai összesítésben a munkavállalók 39 százaléka érzi úgy, hogy megbecsülik a munkahelyén. Nem lógunk ki a sorból,

Magyarországon a válaszadók 36 százaléka érez hasonlóképpen, de 44 százalékuk már kevésbé lojális munkaadójához, mint a korábbi években. Ennek eredménye, hogy a megkérdezettek 66 százaléka tervezi az állásváltoztatást még ebben az évben, 65 százalékuk pedig rendszeresen gondolkodik azon, hogy felmond. Az okok között a legtöbben az alacsony fizetést (85 százalék) említették, de sokan hangsúlyozták a munka és magánélet egyensúlyának hiányát (63 százalék).

Az előrejutási lehetőség továbbra is szempont, a megkérdezettek fele (51 százalék) szerint jelenlegi munkahelyén erre nincs lehetőség, ezért szeretne váltani.

Ezek is érdekelhetnek