Bicskával sem tudta megtörni a nőt - a késsel együtt ott hagyta a DNS-ét

Párkeresés bicskával. - Van, aki a párkeresés olykor rögös útját erőszaktevéssel próbálja lerövidíteni. Szerelem mindenáron – ha már a másik nembéli egyed semmibe veszi a félszeg ifjú tétova széptevését. Elő a bicskát, aztán vegyük el brutálisan, amit jószerével nem kaphatunk meg…

Ország-világPalágyi Béla2014. 06. 09. hétfő2014. 06. 09.
Bicskával sem tudta megtörni a nőt - a késsel együtt ott hagyta a DNS-ét

A 36 éves kiskunhalasi hölgy egy buliból sétált haza a társasházak között. A lakása közelébe érve zsebében a kulcscsomója után motozott. Aztán arra eszmélt, hogy a járdán fekszik, miközben a hátán ülve egy férfi rá akarja venni, ami csak néhány perc múlva, egyedül, a hálószobájában állt szándékában: vetkőzzön, mert itt most olyasmi, de olyasmi történik…

A helyzet komoly valódiságát a 21 éves K. Péter előrántott bicskájával nyomatékosította. Ám az eset szerencsére nem olyan fordulatot vett, mint amilyet az erőszakoskodó remélt.

A nő hősiesen küzdött szerelemre kiéhezett támadója ellen: mintegy harminc szúrás-vágás érte, de a késpengét megmarkolva kirántotta a bicskát K. Péter kezéből, aki erre elmenekült. A sérült nő – akit súlyos vérveszteség ért – a közeli benzinkútnál kért és kapott segítséget.

S a kezében volt a bizonyíték, a kinyitható zsebkés! A rendőrök próbáltak róla DNS-mintát venni, ami nem bizonyult egyszerű feladatnak, mivel vérben úszott a sértett sebeitől. De aztán találtak olyan nyomtöredékeket, melyek végül használható mintává álltak össze.

Az archívum böngészése, majd türelmes várakozás következett, s bejelentés érkezett: egy hasonló fazonú szatír Kunfehértón is megtámadott egy, a vásárból hazafelé tartó asszonyt. Az erőszakoskodó itt sem járt sikerrel, mert idegenek megzavarták, így elszaladt, ám nyomot ott is hagyott maga után. Sorra kerültek mintavételre a környéken megfordult férfiak, s hogy, hogy nem, K. Péter is közéjük került. Innen már rutinfeladatnak bizonyult a DNS-lecke. Emberünk előbb csak a kunfehértói „vásározást” ismerte el, ám amikor meglátta a saját bicskáját, összeomlott. Azt hitte ugyanis, hogy azt a kiskunhalasi dulakodás után eldobta valahol – arra nem gondolt, hogy összevissza szabdalt áldozata, mint döntő bűnjelet, megőrizte.

A tettes vágyai jócskán túlnőttek alacsony termetén, s a nyomozók szerint az sem kizárt, hogy „párkeresés” céljából továbbra is az agresszió útját járta volna. Így kétrendbeli nemi erőszak kísérlete és súlyos testi sértés okán érthető az előzetes letartóztatás – a továbbiakban az igazságtevés következik.

Ezek is érdekelhetnek