Lezárták az ügyet: ennyibe kerül Pozsonyban magyar nőket inzultálni

Olcsón megúszta. - Pár héttel ezelőtt Pozsony egyik kávézójában két nő magyarul beszélgetett.

Ország-világhj2014. 06. 13. péntek2014. 06. 13.
Lezárták az ügyet: ennyibe kerül Pozsonyban magyar nőket inzultálni

Nem kellett volna – legalábbis a jelenlévő Dárius Rusnák szerint, aki láthatóan ittas állapotban szidalmazni kezdte őket. Persze csak azután, hogy tudatosult benne, az általa nem ismert nyelv a magyar – ezt a nők maguk közölték vele, miután angolul érdeklődött, milyen nyelven folyik a csevej. Majd szlovákul kezdett kiabálni és követelte, hagyják abba a beszédet.

Mások csitítani próbálták, kevés sikerrel: Rusnák verekedésbe kezdett, a dolog odáig fajult, hogy kihívták a rendőrséget. A hirtelen haragú férfi a szlovák államfői iroda közönségszolgálati osztályának vezetője, és miután kijózanodott, saját kérésére távozott hivatalából.

Nem volt nagyon más választása: a szidalmazás miatt szabálysértési eljárást kezdeményeztek ellene. Igaz, az ügyben senki nem kívánta feljelenteni az osztályvezetőt, így a hivatal indított vizsgálatot: a verekedés kapcsán garázdaság gyanúja miatt, a szidalmazást pedig kihágásként könyvelték el.

Mivel azonban saját kérésére bocsátották el, a szlovák államfő szóvivője közölte, lezártnak tekintik az ügyet. Pedig akár három év börtönbüntetést vagy 250 eurós pénzbírságot is kaphatott volna...

Ezek is érdekelhetnek