Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Színjelzésekkel figyelmeztetné a francia egészségügyi minisztérium a vásárlókat az édességek egészségromboló hatására. A csokoládé például a piros, azaz a legegészségtelenebb élelmiszer címkét kapná.
Kép: Kecskemét, 2009. április 07. Csoki, csokievés. Fotó: Ujvári Sándor
A világhírű francia cukrászszakma és a csokoládékészítők persze rögtön tiltakoztak a színkódos jelölés bevezetése ellen, arra hivatkozva, hogy az efféle címkézés nem állítja meg sem a túlsúlyosság, sem a cukorbetegség terjedését, sőt a rendszeresen, kis mennyiségben fogyasztott feketecsokoládé csökkentheti a koleszterinszintet és a magas vérnyomást is. A csokoládéban és a kakaóban található polifenolok pedig akadályozzák a zsírsejtek kialakulását a szervezetben.
A minisztérium egyelőre kitart a szándéka mellett, hogy ily módon figyelmeztesse a fogyasztókat: ne egyenek túl sok csokit, mert az könnyen elhízáshoz vezethet – ami pedig már jó látható az utcákon is, mert Franciaországban is folyamatosan nő a túlsúlyos emberek száma. A szakértők úgy vélik, a színkódok segítenek abban, hogy tudatosan válasszanak a vásárlók, s egyúttal a gyártókat arra ösztönözzék, hogy egészségesebb, jobb minőségű termékeket állítsanak elő.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu