Piruló rucák a városközpontban

Kecel ad otthont október harmadik hetében a Kárpát-medencei Pálinka-, Párlatverseny és Gasztrofesztivál eseményeinek.

Ország-világKoppány György2014. 10. 20. hétfő2014. 10. 20.
Piruló rucák a városközpontban

A hét eleje még a szakmai megmérettetés jegyében telik, ám a szombat már a vigasságok napja. Felvonulnak a Kárpát-medencei lovagrendek – új lovagokat avatnak –, jelen lesznek a királyi szakácsok, majd a dél-alföldi régió kajszibarack- és szőlőpálinkáit versenyeztetik meg. Összemérik tudásukat a harapnivalót készítők is: lesz tárcsás, bográcsos ételek főzőversenye, vetélkednek a legjobb pogácsa címért, és megkezdődik a látványos kacsasütés, amelyen 200 ruca pirul egyszerre, és elkészültük után meg is kóstolhatók.

A vasárnap a család jegyében szerveződik. Fogatszépségverseny, karusszel, lovaskaszkadőr-bemutató mellett tartanak Kárpát-medencei kirakodóvásárt, s nem maradnak el a folklórműsorok sem. A délutáni záró koncert előtt várhatóan sikert arat a közös főzéssel egybekötött családbarát találkozó, amelynek során Benke László olimpiai bajnok mesterszakács segít a fakanál forgatásában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek