Több mint húszezer megmentett élet! Most viszont ők vannak bajban

A Szegedi Koraszülött Mentő Alapítvány az elmúlt húsz évben több mint húszezer korababa életét mentette meg, az országban ez a szervezet látja el a legnagyobb területet. Most viszont bajban vannak.

Ország-világK. G.2015. 01. 23. péntek2015. 01. 23.
Több mint húszezer megmentett élet! Most viszont ők vannak bajban

Tavaly karambolozott a mentőautójuk. Ahogy tudták, összekalapálták a kocsit, de a benne lévő műszerek zöme összetört. Ezek egy részét adományokból sürgősen pótolták, mert az élet nem áll meg. Hamarosan egy vadonatúj, 25 milliót érő mentőautót kapnak az államtól. Csakhogy üresen, a még szükséges életmentő műszereket az alapítványnak kell beszereznie, szintén adományokból. Most gőzerővel gyűjtenek, s legalább 6-7 millió forintra lenne szükségük, hogy az új rohamkocsi teljes felszereltsége meglegyen. Hiányzik még például a nagyon fontos betegőrző monitor, amelyen pontosan lehet követni a csecsemő légzését, szívműködését, s amely jelzi a vér oxigénszintjének mértékét és sürgős EKG-vizsgálatra is alkalmas. Hiányzik egy olyan eszköz is, amely rögzíti a mentőautóban az egész műszerapparátust, mert a tavalyi karambol során sajnos ennek hiánya miatt mentek tönkre a műszerek.

A mentőszolgálat átlagosan napi négy telefonhívást kap. Közöttük várják egy vagy talán több adományozó jelentkezését is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek