Meddig még, Gizi mama?

Nálunk csak a nagyon fiatalok által nem ismert Repülős Gizi 89 évesen ezúttal Ausztriában „öregbítette” hazánk hírnevét. Egy Fertő tó környéki házba surrant be, fiókhúzogatás közben lepte meg a házvezetőnő, ő meg az osztrák rendőröket, akik majd hanyatt estek a kora hallatán. Ám a honi sajtó repeshet az örömtől, „A mi Repülős Gizink még mindig aktív!”.

Ország-világKeresztény Gabriella2015. 03. 20. péntek2015. 03. 20.
Meddig még, Gizi mama?

A miskolci születésű K. Sándorné előnevét 1948-ban, 22 évesen kapta, első elítélésekor. Akkor még voltak hazánkban belföldi repülőjáratok Budapest és pár nagyobb vidéki város között, s ő reggel elreppent vidékre, besurrant, ahová tudott, majd este visszarepült Budapestre. Repülős Gizi kleptomániája állítása szerint gyerekkori agyhártyagyulladása után alakult ki.

Eleinte hamutálakat lopott, majd mindent, ami csillogott és elfért a zsebben. Repülős Gizit 53-szor jelentették fel lopásért, hússzor ítélték el, de hogy hány évet ült, nem tudja. A sajtó imádta, ám az érzés nem volt kölcsönös. Most szabadlábon védekezhet, miután az eisenstadti ügyészség feljelentette, pedig haza semmit nem hozott, csak keltette rossz hírünket a „sógoréknál”.

Ezek is érdekelhetnek