Simicska keresetlen szavai után komoly állítások - Csak cirkusz a népnek?

Alig több mint egy hónap telt el Simicska Lajos kirohanása óta, most újabb vádakkal illeti régi barátját, Orbán Viktort. Februárban még „csak” keresetlen szavakkal illette a miniszterelnököt, most viszont komoly vádat állít: a kormányfő jelentett róla a titkosszolgálatnak.

Ország-világhj2015. 03. 13. péntek2015. 03. 13.
Simicska keresetlen szavai után komoly állítások - Csak cirkusz a népnek?

Mint azt az oligarcha mondja, maga Orbán Viktor kereste meg a katonaság ideje alatt és vallotta be, hogy jelentenie kell róla. Egy vasárnapi interjúban Simicska azt is említi, leszerelésük után Orbánt be akarták szervezni, ám ő állította, nem írt alá. Most ezt kérdőjelezi meg az üzletember. Az ügynökvád már csak azért is fontos, mert Simicska szerint az akták Moszkvában még megvannak, és azokkal zsarolják az oroszok a miniszterelnököt.

A vádakra hétfőn reagált Orbán is, szerinte mindössze a sértettség beszél Simicskából, fölösleges „ilyen csinn-bumm cirkuszt” csinálni az ügyből, a témával kapcsolatos információk pedig elérhetők.

Az ellenzéket mindez nem nyugtatta meg, hétfőn többen felszólították a miniszterelnököt, tisztázza magát a vádak alól, és hozzák nyilvánosságra a rendszerváltás előtt készített ügynöklistákat.

Ezek is érdekelhetnek