Zsúfolásig megtelt a terem - Együtt Abonyban

Zsúfolásig megtelt a terem Abonyban, a Kultúra Házában a Szabad Föld február 25-i olvasótalálkozóján: újabb s újabb székeket kellett hozni, még a folyosón is ültek. Mint korábban már megírtuk, Pest megyében itt van a legtöbb előfizetőnk – pedig nem ez a legnagyobb város –, s ahogy számoltuk, közülük minden negyedik eljött.

Ország-világDulai Sándor2015. 03. 07. szombat2015. 03. 07.

Kép: Abonyi kihelyezett olvasótalálkozó Szabad Föld SZF 2015.02.25. fotó: Németh András Péter, Fotó: Nemeth Andras Peter

Zsúfolásig megtelt a terem - Együtt Abonyban
Abonyi kihelyezett olvasótalálkozó Szabad Föld SZF 2015.02.25. fotó: Németh András Péter
Fotó: Nemeth Andras Peter

Voltak, akik a környező falvakból érkeztek, de olyan is, aki Budapestről indult el – a távolság kilencven kilométer –, mert olvasta lapunkban a találkozó hírét. Minden ilyen eseményre nagy izgalommal készülünk, mert a levelek és telefonhívások mellett ilyenkor ismerhetjük meg leginkább olvasóink véleményét munkánkról.

Szerkesztőségünket ezúttal kilencen képviseltük: Horváth László főszerkesztő, Habik Erzsébet főszerkesztő- helyettes, Félix Zsuzsa lapigazgató, Hardi Judit, O. Horváth György, Valló László és Dulai Sándor rovatszerkesztő, Kovalik Máté képszerkesztő és Németh András Péter fotóriporter. Jólesett a kedvesség, a szeretet – az első perctől úgy éreztük, hazajöttünk, s egy nagy család tagjaiként ülünk együtt, ahol mindent őszintén megbeszélhetünk. Régi előfizetőink mellett megszólaltak azok is, akik csak mostanában fedezték fel maguknak a Szabad Földet.

Alapos és tanulságos lapelemzésben volt részünk az elsőtől az utolsó oldalig. Jó úton járunk – ezt megerősítették olvasóink. Arra biztattak, még inkább mutassuk meg a szépet, a nemeset, az értékeset, írjunk azokról – a magyarság nagyjairól, de hétköznapi emberekről is –, akiknek a példáját követni érdemes. S legyen még több praktikus tudnivaló, okos tanács, szolgáltatás, forintot is érő ötlet a vidék családi hetilapjában.

Kedves abonyiak, köszönjük a fogadtatást, a tartalmas, jó beszélgetést! Számba vesszük és hasznosítjuk, amit elmondtak. S máshová is elmegyünk, ha hívnak – hogy tanulhassunk olvasóinktól!

Ezek is érdekelhetnek