Maradt a fő kérdés: mégis miből? - Ajánlott témáink a friss Szabad Földből

Néhány kiemelt témánk a Szabad Föld április 17-én megjelent számából: Önökért tekerünk! - Filmet forgatott a Szabad Föld! Játsszon és nyerjen! - Túl az álmodozások korán - Egy fénykép élete - Szögletes áll és pengeszáj - Fókuszban: Határtalan adófantázia - Érdemes előfizetni a Szabad Földre: ma újabb 1000 forintos kuponokat találnak lapunkban előfizetőink!

Ország-világSZF-ajánló2015. 04. 18. szombat2015. 04. 18.
Maradt a fő kérdés: mégis miből? - Ajánlott témáink a friss Szabad Földből

Önökért tekerünk
"Meglepő hideg, fagyos szél, kínzó fáradtság: de a kislány nem lankad, a tavaszias öltözékében harmincadik alkalommal is a biciklire pattan. Tapos, hajt rendületlenül, és a feltámadó szél ellenére a mosoly sem fagy le az arcáról."
Ország-világnak tudtul adjuk, hogy mi mindenre készül lapunk. Filmet forgatott a Szabad Föld! Fotóriportunkat, színes beszámolónkat a forgatásról itt találja: ÖNÖKÉRT TEKERÜNK.
Játékot indítunk, amelynek részleteit, szabályait itt tettük közzé.

 

Túl az álmodozások korán
Pesszmistább és fáradtabb ugyan, mint a rendszerváltás idején, de ma sem közömbös a közélet iránt. Túlfejlett igazságérzettel bír, ami sosem könnyítette meg az életét. Cicák, sünök társaságában él, az állatkertben farkasokat fogad örökbe.
Megkésett születésnapi beszélgetés a fris Szabad Földben a 70 éves Pogány Judit színésznővel, aki szinte az év minden napján rendíthetetlenül játszik.

 

Egy fénykép élete
Minden idők egyik legnagyobb hatású képét, az Afgán lányt harminc évvel ezelőtt készítette el Steve McCurry. A 12 éves árvát, Sharbat Gulát 1984 decemberében, egy pakisztáni menekülttáborban kapta lencsevégre az amerikai fotográfus. Következő év júniusában a National Geographic címlapján láthatta az egész világ az erőt és vadságot sugárzó arcot.
Az „afgán Mona Lisa” portréja történelmet írt, hatására menekültek millióinak sorsa íródott át…
Részletek a történetről a Szabad Föld képes összefoglalójában.

 

Szögletes áll és pengeszáj
A párkeresés nagy kérdése: vajon a szívdöglesztő izompacsirta vagy a vézna, szemüveges „jófiú” mellett döntsön-e a nő?
Helen Fisher antropológus, szerelemkutató szerint nem is mi választunk, a hormonjaink az orrunknál fogva vezetnek minket.
Hogyan kapcsolódik mindez Clint Eastwoodhoz, Salma Hayekhez, Antoio Banderashoz? Kiderül az április 17-i Szabad Föld képes összefoglalójából.

 

Fókuszban: Határtalan adófantázia
Újabb túlélőpróba sújtja a nyomor szélén egyensúlyozókat, amióta március 1-jétől átalakult a pénzbeni és természetbeni szociális támogatások rendszere. Legalább 600 ezer embert érinthetnek hátrányosan a változások. Épp azokat taszítják az éhenhalás küszöbére, akiknek a helyzete eddig is reménytelen volt. Mindeközben az állam a gyakran eladósodott önkormányzatoktól várja, hogy a rászorulókat segítse.
Hogyan? Korlátlan adókivetési joggal ruházták fel a településeket.
A fő kérdés azonban maradt: mégis miből? A friss Szabad Földben megjelent cikkünkben alaposan körüljártuk a témát.

 

Pénzt hozhat az újság! - Előfizetőink legfrissebb számunkban újabb 1000 forintos kuponokat találnak - jönnek az újabb kuponok!

Folytatódik, és egészen 2015. november 15-ig tart a Szabad Föld Előfizetői Programja. Az előfizetésüket fenntartó, illetve új előfizető olvasóink nagy értékű kuponokat találnak a számukra kézbesített lapban.
Friss számunkban, április 17-én 1000 forintos kedvezménykupont juttatunk el előfizetőinkhez. A következő 20%-os és 1000 forintos kedvezménykuponokat májusi számainkban találják meg előfizetőink.
Novemberig havonta folytatjuk! Érdemes most is előfizetni, a program az év végéig tart!

Előző lapszámainkban és honlapunkon (Szabad Föld és a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. közös akciója a Szabad Föld előfizetőinek) részleteket talál a programról.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek