Itt a szezonja: eper, eper és eper! Eperfagyi és habtorta

Szezonja van - Gyömbéres eperfagyi - Szamócás habtorta

Ország-világVidék íze2015. 05. 28. csütörtök2015. 05. 28.

Kép: Gyömbéres eperfagylalt hidegnyalat fagyi Fotó: Habik Csaba 2011 04 01, Fotó: Habik Csaba

Itt a szezonja: eper, eper és eper! Eperfagyi és habtorta
Gyömbéres eperfagylalt hidegnyalat fagyi Fotó: Habik Csaba 2011 04 01
Fotó: Habik Csaba

Gyömbéres eperfagyi 
Hozzávalók: - 20 dkg eper - 15 dkg cukor - 1 teáskanál őrölt gyömbér - 1 citrom  - 2 dl tejszín 
Az epret összetörjük. A cukorból 2 dl vízzel szirupot főzünk. Hozzáadjuk az epret, a gyömbért, a citrom levét és reszelt héját, majd a masszát 30 percig keverjük a fagylaltgépben. Hozzákeverjük a habbá vert tejszínt, és tálalásig betesszük a fagyasztóba. 

TIPP. Ha nincs fagylaltkészítő gépünk, az epermasszát egy mély tálban tegyük a mélyhűtőbe. Fagyasztás közben gyakran keverjük át, hogy ne képződjenek benne jégkristályok.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek