Beszólnak nekik, rájuk hívják a rendőrt - pedig Lagzi Lajcsi is így kezdte!

Ahogy kopnak a hegyek - Egerben versenyre keltek a fiatal utcazenészek. Írásunk a Szabad Föld június 19-i számának 25. oldalán.

Ország-világSZF-ajánló2015. 06. 20. szombat2015. 06. 20.
Beszólnak nekik, rájuk hívják a rendőrt - pedig Lagzi Lajcsi is így kezdte!

Az egyik zenekar tagjai elmesélték: szülővárosukban akad egy öregúr, aki rendre kihívja rájuk a rendőrséget – mondván, nem hagyják őt szundikálni –, de a legtöbb járókelőnek örömet szereznek.
...Alkalmanként enyveskezű lurkók elemelik a bevételt és elszaladnak vele. Aki napi tízezer forintot összemuzsikál, szerencsésnek érezheti magát, ám a legtöbben nem a pénzre hajtanak, hanem hogy jól érezzék magukat.  
... Munkatársunknak az egri fesztivál egyik résztvevője elmondta: - Sokan lenéznek minket, mintha koldusok volnánk és fillérekért nyekeregnénk. Van, aki beszól, hogy menjek inkább dolgozni, pedig én el tudom játszani a klasszikus darabokat is, például a Kék Duna keringőt. 
Aki az egri versengésről lemaradt, máshol is belehallgathat a kintornások mai utódainak produkcióiba: Veszprémben július utolsó hétvégéjén tartják az utcazenészek fesztiválját.  
A fesztiválról képes riportunk a friss Szabad Földben jelent meg.  
(Címlapfotónkon a szegedi "Ahogy a hegy kopik" zenekar - Fotó: Németh András Péter)

 

Néhány további ajánlatunk a június 19-én megjelent Szabad Földből:

Botrány a Golgota körül
A magyar államnak régóta dédelgetett vágya, hogy Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiája köztulajdonba kerüljön. A Golgota című kép védetté nyilvánítása: állami „lopás” vagy jogos védelem?
Szijjártó Gabriella összeállítása a Szabad Föld friss számában.

Nincs biztosíték semmire
Kirándulást kedvelő, jókedvű, erotomán, szőke regényíró. Mint egy házassági hirdetés! Ezt ki fogom húzni az interjúból, már most mondom! – Esterházy Péterrel beszélgettünk, az interjú a Szabad Föld június 19-én megjelent számában olvasható.

Mi az a szociális cirkusz? Szárnyakat ad az ördögpálca
Elszánt önkéntesek már nálunk is tanítják a zsonglőrködést és az akrobatikát olyan fiataloknak, akik nehezen vagy egyáltalán nem tudnak beilleszkedni a társadalomba.
Biczó Henriett riportja Németh András Péter fotóival a friss Szabad Földben jelent meg.

 

Pénzt hozhat az újság! - Előfizetőink legfrissebb számunkban újabb 1000 forintos kuponokat találnak - jönnek az újabb kuponok!

Folytatódik, és egészen 2015. november 15-ig tart a Szabad Föld Előfizetői Programja. Az előfizetésüket fenntartó, illetve új előfizető olvasóink nagy értékű kuponokat találnak a számukra kézbesített lapban.
Friss számunkban, június 19-én 1000 forintos kedvezménykupont juttatunk el előfizetőinkhez. A következő 20%-os és 1000 forintos kedvezménykuponokat júliusi számainkban találják meg előfizetőink.
Novemberig havonta folytatjuk! Érdemes most is előfizetni, a program az év végéig tart!

Előző lapszámainkban és honlapunkon (Szabad Föld és a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. közös akciója a Szabad Föld előfizetőinek) részleteket talál a programról.

Ezek is érdekelhetnek