Bűnről bűnre: Rendőrré itta magát

Szó, ami szó, mozgalmas nyara volt a tavalyi A. Áron Gergelynek. Júniusban egy boltban közelharcot vívott egy vásárlóval, majd a közbeavatkozó eladóra támadt.

Ország-világPalágyi Béla2015. 06. 03. szerda2015. 06. 03.
Bűnről bűnre: Rendőrré itta magát

Másnap újabb rohamra indult az egyetemről kimaradt joghallgató, aki az ital miatt egyre lejjebb csúszott. Előbb egy fiatal gördeszkázótól erőszakosan kérte számon, hogy mit keres a buszsávban? Néhány nappal később utcazenész vívta ki a haragját, akihez üres üveget vágott, ami szilánkokra törve megsebesítette a muzsikust. Végül a pszichiátrián kötött ki, ahová a beutalót azzal vívta ki, hogy vödörrel a fején sétált a fővárosban. Arthur király sisakjához is az alkohol adta az ötletet, nem véletlen tehát, hogy amikor egy hetes kezelés után szabadult az intézetből, azzal bocsátották útjára az orvosok: „Ne igyon többet!” Ezt ő úgy értelmezte, hogy kevesebbet se, így az első útján a boltban alaposan feltöltekezett féldecis üvegekkel és energiaitallal, mígnem a Margit híd budai végénél találta magát. A 4-6-os villamos megállójában támasztotta a korlátot, amikor F. Ilona tömött cekkereivel megérkezett. A cipekedő hölgy érthetően alig várta, hogy befusson a Combino – ami számára a végzetet jelentette. A jármű úgy 15 méterre lehetett a megállótól, amikor a részeg A. Áron Gergely hátba rúgta a szerencsétlen nőt, aki a sínekre esett. A szerelvény már hiába fékezett, nem tudott megállni, halálra gázolta a kerekei alá zuhant áldozatot. Az asszony húszféle sérülése külön-külön talán nem lett volna halálos, ám a baleset okozta sokkal együtt az életébe kerültek…

A tettes agyában egy pillanatra világosság gyulladt, mert kiabált a vezetőnek, hogy álljon meg, sőt maga is megpróbálta eltolni a villamost, természetesen hiába.

A tárgyaláson arra hivatkozott, hogy ittassága miatt szinte semmire nem emlékszik, viszont magyarázatként elmondta, hogy előfordult olyan eset, amikor az ital hatására feléledt benne egyfajta igazságosztó kényszer, rendőrnek érzete magát és a renitenseket megfenyítette. Ezért rúgta ki a gördeszkát a buszsávban haladó fiatal alól, s feltehetően F. Ilonánál a többiek elé „tolakodást” torolta meg. Saját szavaival így mondta el a történetet: „El tudom képzelni, hogy a hölgy elém tolakodott, és meglöktem, hogy vegye észre magát!” A Fővárosi Törvényszéken az elmeorvosi szakértő elmondta, véleménye szerint A. Áron Gergely beszámítható. Bár az ital kárt tett a személyiségében, tisztában kellett lennie tette következményeivel, tehát büntethető.

A „combinós” gyilkosság a tavalyi nyár bűnügyi szenzációja volt, érthetően mindenki kíváncsian várja az ítéletet. A tíz hónapja előzetes letartóztatásban lévő vádlott tárgyalása októberben folytatódik.

Ezek is érdekelhetnek