Három napos László napi buli Kőbányán!

Jól bevált hagyományok szerint Kőbánya védőszentje – Szent László – tiszteletére a Kőrösi Csoma Sándor Kulturális Központ 3 napos rendezvényt szervez Kőbánya központjában a Szent László téren, a templomkertben. Idén, első alkalommal vasárnap 10 és 14 óra között futóversenyre is várják a sportosabb látogatókat.

Ország-világO. Horváth György2015. 06. 23. kedd2015. 06. 23.
Három napos László napi buli Kőbányán!

Lesz itt mindenféle kellemes és hasznos – és nem mellékesen ingyenes! - program kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Vásári hangulat és előadás, amit látni és hallgatni érdemes. Az érdeklődők idegenvezető segítségével megismerhetik Kőbánya történetét is. A programok között szerepel a Conti Kápolna, Szent László Templomban toronyjárás, rendhagyó buszos városnézés és a híres kőbányai pincerendszer megtekintése is. Kevesen tudják, hogy Kőbánya köveiből építették többek között a Citadellát, a Mátyás templomot és a Halászbástyát is. A pincelátogatáshoz ajánlott meleg ruhát hozni.

Legyél utcazenész! program keretében akusztikusan megszólaló amatőr zenészek, együttesek és énekesek kapnak lehetőséget produkciójuk bemutatására és „kalapos pénz” gyűjtésére is. A legjobb utcazenészeket a helyszíni közönség fogja megszavazni. Díjazás: ingyenes üdülés Balatonalmádiban.

A gyerekeknek külön programok és előadások lesznek, mint pl. az Alma Együttes, Majoros Ágnes - vásári komédia, Bognár Szilvi – csintekerintő, Süsü a Sárkány, valamint Varázslatos interaktív zenevonat, lovas kocsikázás és még számos gyerek program.

Esti koncertek a nagyszínpadon:
Péntek: 19:00-kor Room Service 20:30-kor Neoton Familia.
Szombat: 19:00-kor Queen Emlékzenekar 20:30-kor Demjén Ferenc koncert,
Vasárnap: 19:00-kor Ismerős Arcok koncert.

Lesz itt tehát mindenféle dinom-dánom, érdekesség és koncert. Éhes nem maradhat senki, hiszen a Laci konyhában középkort idéző csülkök, sültek, édességek készülnek. A megszomjazók a borteraszon, a pálinkaházban öblíthetik torkukat. Részletes program itt érhető el, s íme egy kis ízelítő azoknak, akik még nem vettek részt e városrész ünnepén.

Ezek is érdekelhetnek