Miskolcon folytatódik

Továbbra is dolgoznak a markolók a Számozott utcákban Miskolcon: bontják a kiürített házakat. A nyomortelepek felszámolása mellett a hatósági ellenőrzések is rendszeresek.

Ország-világKeresztény Gabriella2015. 06. 28. vasárnap2015. 06. 28.

Kép: Miskolc, 2015. június 11. Munkagép dolgozik a Hatodik utca 1-3. számú épület bontásán a Miskolci Városgazda Kft. nyomortelep-felszámolási programja keretében Miskolcon 2015. július 11-én. MTI Fotó: Vajda János, Fotó: Vajda János

Miskolcon folytatódik
Miskolc, 2015. június 11. Munkagép dolgozik a Hatodik utca 1-3. számú épület bontásán a Miskolci Városgazda Kft. nyomortelep-felszámolási programja keretében Miskolcon 2015. július 11-én. MTI Fotó: Vajda János
Fotó: Vajda János

A város fideszes polgármestere, Kriza Ákos a helyi és az országos sajtónak kifejtette: az erről készült (egyébként nem kötelező erejű) ombudsmani jelentésnek és ajánlásoknak csupán azt a részét fogadja el, amelyben a szegények felzárkóztatásának erősítéséről írnak. Ám a városvezetés eltökélt szándéka, hogy eltüntesse a nyomortelepeket, s ezzel a szándékkal a miskolciak is egyetértenek.

Az alapvető jogok biztosa a városban zömmel romák által lakott területeken évek óta tartott razziaszerű hatósági ellenőrzéseket is kifogásolta, mivel ezek félelemkeltők és törvénysértők. A polgármester ezzel nem ért egyet, mert az ellenőrzések inkább növelik a törvényt betartó miskolci polgárok biztonságérzetét, így az ajánlásnak ezt a részét nem is fogják betartani. A polgármester a telepfelszámolások és a hatósági ellenőrzések kapcsán hivatkozott arra: korábban a 160 ezer lakosú városban 34 ezren írták alá igennel azt a kérdőívet, amelyben erről kérdezték meg a városlakókat.

Ezek is érdekelhetnek