Na végre, hogy ezt is megértük

Na végre, hogy ezt is megértük: online társkeresője lett a kutyáknak! A magányos négylábúnak ettől kezdve nincs más dolga, mint felhajtani a számítógép fedelét, letölteni a szükséges alkalmazást, és néhány gombnyomás után máris megtudhatja, milyen kutyalánnyal, -úrfival randizhat a környéken. No, persze, ehhez egyelőre még a gazdája segítségére is szüksége lesz, bár egyes statisztikusok szerint végtelen számú majom végtelen számú komputer előtt ülve egyszer egészen biztosan leírja az Anyám tyúkját is… Mi ehhez képest egy randi lebonyolítása?

Ország-világSzücs Gábor2015. 06. 18. csütörtök2015. 06. 18.
Na végre, hogy ezt is megértük

De azért egy ideig a kutyás társkereső billentyűit bizonyára még a gazdik nyomkodják, erősen feltételezve, hogy a saját (kétlábú) társuk keresésére is gondot fordítanak majd. Érdekes a kezdeményezés, annál is inkább, mert szinte naponta születik egy-egy újabb társkereső honlap, így nehéz ebben a műfajban újat mutatni.

Több százmillió magányos szív lóg a neten szerte a világon, bízva abban, hogy megtalálja párját. Ehhez persze előbb ki kell tölteni különféle kérdőíveket – van olyan szolgáltatás, ahol a kérdések száma eléri az ezret is! –, a többi már a számítógépek dolga, amelyek némi hümmögés után meg is találják a jelentkezőre legjobban hasonlító partner nevét, elérhetőségét. Szinte minden érdeklődési körre, meggyőződésre, vallásra, hobbira van hívó és akad jelentkező; a diszkrét találkákat kereső házasok például az Ashley Madison oldalát ütik fel, ott a jelszó mindössze ennyi: az élet rövid, lépj félre…

Na de ilyesmi egy rendes kutyának (és gazdájának) ugyebár eszébe sem jutna… A KutyaRandi oldalán tehát nemcsak a kutyusok szerepelnek saját profillal, hanem a gazdik profilképe és kora is megjelenik, vagyis a hatlábúak keresnek hatlábú partnert. Az alkalmazás a következőképpen működik.

Miután a gazdi létrehozta saját és kutyusa részletes profilját, a térképnézetre kerül. A „Sétára fel” gombbal megjelennek a környékükön sétáló alkalmazást használók: élőben követhetik, hogy kik kutyálkodnak éppen arrafelé. A profilok közül egyszerűen kiválasztható a felhasználónak szimpatikus kutya-gazdi párost. Hogy könnyebb legyen a döntés, a gazdikat a következő információk segítik: az eb neve, kora, neme, fajtája és a kutyus természete – hiszen nem mindegy, hogy domináns, visszahúzódó, barátságos vagy éppen félénk kutyával eresztjük össze a miénket. Az alkalmazás azt is figyelembe veszi, hogy a gazdi és pajtása meddig elérhető.

Ha pedig valaki szimpatikusnak tűnik, egy gombnyomással meghívható a közös sétára. A meghívást követően a felhasználó egy felugró ablakból választhatja ki, hogy meddig vár, így biztosan nem marad hoppon a meghívott.

Bizonyos elvetemült kutyások szerint legsikeresebb kutyával csajozni. Hát, majd meglátjuk…

Ezek is érdekelhetnek