Történelmi győzelmet aratott a két magyar lány!

Sportnapló - Palágyi Béla rovata. - Az év legrangosabb versenyén a teniszrajongók két héten át Wimbledon gyepén legeltették a szemüket. Számunkra külön öröm, hogy nem csak nézőként voltunk érdekeltek e „királyi” seregszemlén.

Ország-világPalágyi Béla2015. 07. 17. péntek2015. 07. 17.

Fotó: Zador Peter

Történelmi győzelmet aratott a két magyar lány! Fotó: Zador Peter

Három magyar lány is döntőt játszhatott, közülük Babos Tímea vegyes párosban az osztrák Alexander Peyával nem kisebb ellenfél ellen vívott – sajnos, egyoldalú – küzdelmet, mint a svájci Martina Hingis és az indiai Leander Paes. Az utóbbi versenyző nem a tenisztinik kedvence, ám az idősebbek emlékezhetnek rá, hogy a hindu legenda férfi és vegyes párosban a Grand Slam versenyek sztárja. Babosék talán túlságosan is tisztelték a nagy neveket, 6-1, 6-1 arányú vereséget szenvedtek, ám a második helyezésért így is elismerés – és szép summa, több tízmillió forint – jár Timinek.

Párosban ezúttal szép volt számunkra az élet: a junior lányok döntőjében a Stollár Fanny, Gálfi Dalma kettős (képünkön) történelmi győzelmet aratott. Nem csak azért, mert olyan ellenfeleket győztek le Vera Lapko (fehérorosz) és Tereza Mihalíková (szlovák) személyében, akik közül az utóbbi lány egyesben Ausztrál Opent nyert, de azért is, mert a döntőig 23 mérkőzésükön nem kaptak ki. Nos, ezt a sorozatot törték meg Stollárék, méghozzá úgy, hogy mindketten a magyar teniszsportot képviselik. Elődeik ugyanis valamennyien külföldi partnerekkel játszották Grand Slam-döntőiket, ezért is történelmi ez a nagyszerű siker. Az egyéni számokban nem született különösebb meglepetés, a nőknél Serena Williams valósággal végigsöpört Wimbledon zöld gyepén, és hatodik alkalommal emelhette magasba a hatalmas salátástálat. A férfiaknál a torna legjobb mérkőzését hozta az elődöntőben a svájci Roger Federer és a skót (ha nyer, akkor brit…) Andy Murray összecsapása.

A 34. évébe lépő Federer emlékezetes, nagy csatában nyert – de ezzel el is lőtte a puskaporát. A döntőben olykor már csak vaktölténnyel hadakozott Novak Djokoviccsal, ami a szerb ellen édeskevésnek bizonyult. Győzött a fiatalság – hja,tudjuk: ha labda, akkor Szerbia…

Ezek is érdekelhetnek