Eszem-iszom, dínom-dánom

A régi falusi disznóvágások hangulata tér vissza november 21-én Vonyarcvashegyre. Az esemény igazi disznóvágással kezdődik, a hagyományoknak megfelelően pálinkázással.

Ország-világKoppány György2015. 11. 20. péntek2015. 11. 20.
Eszem-iszom, dínom-dánom

Reggelire az ilyenkor szokásos velő, resztelt máj kerül a tányérokra savanyúsággal, házi kenyérrel. Tíz órakor indul a kolbásztöltő verseny, amelyre eddig harminc csapat nevezett, majd egy órától a sütés, délután pedig az eredményhirdetés és díjkiosztás következik. Délben kezdik készíteni a májas és véres hurkát, a házi kolbászt és a tepertőt, mindenki figyelmére számítva, a háttérben pedig harmonikaszó fokozza a hangulatot. Azután már csak kóstolgatni kell: toroskáposztát, hurkát, kolbászt, sült császárhúst savanyúsággal, befejezésül pedig friss házi rétest. Mindehhez a helyi pincék, borászatok kiváló borait kínálják. A nap során színes programokkal is várják a település vendégeit. Fellép az osztrák kisváros, Fürstenfeld képviseletében a Musikverein Söchau együttes, a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar, hallható az Irigy Hónaljmirigy, délután pedig a Jolly és Suzy mulatós sztárpár.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek