'Látott már valaki szerbet mérkőzést feladni? Nem – és nem történt ez most sem...'

Elkezdődött 22. női kézilabda-világbajnokság Dániában. Nekünk, magyaroknak repülőrajttal.

Ország-világPalágyi Béla2015. 12. 12. szombat2015. 12. 12.
'Látott már valaki szerbet mérkőzést feladni? Nem – és nem történt ez most sem...'

Az első ellenfelünk Tunézia volt. Két évvel ezelőtt szoros meccset vívtunk velük, mindössze két góllal győzve úgy, hogy voltak a mérkőzésnek hosszú percei, amikor ők vezettek. Ez az öröm most nem adatott meg nekik, szombaton Tomori Zsuzsáék gálára vették a figurát, és 39-20 arányban győztek. A közel nyolcezer néző nagyot tapsolt a lányainknak, még akkor is, ha az „A” csoportban velük hozott össze a jó sors.

Vasárnap aztán következett Szerbia. Ők nem akárkik a szakmában, csak éppen kisebb belháború zilálta össze soraikat, négy kiváló játékosuk mondta le a válogatottságot. Nekünk sem kellett több, úgy nekik estünk, mint a tunéziaiaknak, a 22. percben 16-9-re vezettünk. Látott már valaki szerbet mérkőzést feladni? Nem – és nem történt ez most sem. A 49. percben ellenfelünk két gólra zárkózott, ám ekkor – Németh András szövetségi kapitány szerint – a csapat kiásta magát a gödörből, és végül 32-26 arányban győzött. Ezzel vezeti a csoportját, a valószínűségszámítás szerint már tovább jutottak, ám a matematikának van egy balszerencsés szegmense, ami szerint kieshetnek.

Ott van még nekünk ellenfélként Japán, Montenegró és a házigazda Dánia. Ám a két győzelem már a zsákban van…

(Pénteken játszotta utolsó csoportmérkőzését válogatottunk, Japán ellen:  A papírformának megfelelően nem okozott gondot a női kézilabda-válogatott számára a dániai világbajnokság utolsó csoportmérkőzése - a szerk.)
 

Ezek is érdekelhetnek