Erős a gyanú: dzsihádisták merényletre készülnek szilveszter éjjelén valamelyik európai nagyvárosban

Óévbúcsúztató izgalmak - Nem kell ahhoz brit titkosszolgának lenni, hogy éljünk a gyanúval: dzsihádisták merényletre készülnek szilveszter éjjelén valamelyik európai nagyvárosban. A feltételezést az IM5 is megerősítette, nem sokkal karácsony után, az egyik brit napilaphoz eljuttatott kiszivárogtatásban olyan új keletű információk szerepeltek, mint például az, hogy a támadás várható célpontjai olyan tömegrendezvények lehetnek, ahol sokan lesznek egy helyen, és a szilveszteri utcabálok éppen ilyenek. Ki gondolta volna ezt?!

Ország-világM. M.2015. 12. 31. csütörtök2015. 12. 31.
Erős a gyanú: dzsihádisták merényletre készülnek szilveszter éjjelén valamelyik európai nagyvárosban

Londonban – ahol a rendőrök számát a novemberi párizsi terrorcselekményeket követően megduplázták – a rendőri jelenlétet elégségesnek nyilvánította a belügyminisztérium, de Nagy-Britannia többi nagyvárosában nincs elegendő, terrortámadásra felkészített rendőr.

Az év végi készülődés lázában égnek az osztrákok is, ahol szintén volt szó terrorfenyegetésről még karácsony előtt, de a hír akkor, szerencsére, vaklármának bizonyult.

Az orosz hatóságok sem restek, igaz, a problémát a brit kollégáknál kevésbé kifinomult módon óhajtják kezelni. Már-már a vesztegzárra hajaz: a lakosságot felszólították, hogy december 31-én mindenki maradjon otthon.

Ezek is érdekelhetnek