Esélylatolgató-Csúcs ez az arány!-Katinka megmutatta-Micsoda férfi ez a nő! - Hírmorzsák Sportnapló rovatunkban

Hírmorzsák Sportnapló rovatunkban.

Ország-világMunkatársunktól2015. 12. 18. péntek2015. 12. 18.
Esélylatolgató-Csúcs ez az arány!-Katinka megmutatta-Micsoda férfi ez a nő! - Hírmorzsák Sportnapló rovatunkban

ESÉLYLATOLGATÓ
Zajlik a 22. női kézilabda-világbajnokság Dániában. Lányaink szereplése nem nélkülözi a váratlan fordulatokat! Kezdtük két andalító győzelemmel, Tunézia ellen 39- 20-at, Szerbiával szemben 32-26- ot mutatott az eredményjelző tábla. Hanem aztán jött Montenegró: 32-15 arányban maradtunk alul velük szemben, ami, akárhogy is számoljuk, 17 gólos vereség. Ha Bulatovicsék egy gimnáziumi osztálycsapat ellen játszanak, nagyjából ennyi lett volna a vége. Aztán jött Dánia, annyi rangos címmel, hogy leírni is sok, házigazdaként 14 ezer szurkolóval – és mi kézilabda- iskolát tartottunk nekik. Volt idő, amikor a „tíz közte” volt a cél, végül 29-22-re vertük őket, miközben a drukkerek csendben elpárologtak szégyenükben… Ha Lengyelország ellen a montenegrói arcunkat mutatjuk, ki is kaphatunk. Ha a dániai profilunkat, nem lehet gond a győzelem. Ne feledjük, a végcél a riói olimpia!
(A magyar női kézilabda-válogatott Lengyelország elleni 24–23-as vereségével a nyolcaddöntőben elbúcsúzott a világbajnokságtól. Mi akkor mehetünk a márciusi olimpiai kvalifikációs tornára, ha Norvégia megnyeri a vb-t, Montenegró és Franciaország pedig a legjobb hétben végez. A norvégok pénteken már az elődöntőbn léphetnek pályára - a szerk.)

CSÚCS EZ AZ ARANY!
Sporttörténeti sikerrel búcsúztatja az évet a Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba összetételű gyorskorcsolyacsapat – a magyar férfi váltó aranyérmet nyert a rövidpályás gyorskorcsolyázók világkupáján, Sanghajban. Magyar váltó még soha nem diadalmaskodott világkupaversenyen. A kupasorozat februárban, Drezdában folytatódik, remélhetően töretlen lendülettel.

KATINKA MEGMUTATTA
Amerika–Európa gálaversenyt rendeztek az úszók számára. Összesítésben a tengerentúliak győztek, de Hosszú Katinka Indianapolisban is kitett magáért: 400 vegyesen és 200 háton világcsúcs közeli eredménnyel, féluszodányi fölénnyel verte ellenfeleit. Második lett 200 gyorson – tenyérnyi hátránnyal –, és csak századmásodpercekben volt mérhető a hátránya. Remélem, Dave Salo is látta az összecsapást – aki a londoni olimpiára készítette fel Katinkát, és aki miatt majdnem abbahagyta a versenyzést. Már csak ezért is érdemes volt megrendezni a gálát.

MICSODA FÉRFI EZ A NŐ!
Caster Semenya 2009-ben a nők között lett a 800 méteres síkfutás világbajnoka, a londoni olimpián ezüstérmet nyert. Sokan támadták férfias külseje miatt, ezért a Nemzetközi Atlétikai Szövetség szexvizsgálatot rendelt el. Kiderült, hogy Semenya szervezete az átlagosnál háromszor több férfihormont termel, s nincs méhe és petefészke sem. 2010 júliusától újra engedték versenyezni a nők között. A napokban robbant a hír: Semenya megnősült, egy másik futót, Violet Raseboyát vette feleségül. Az elkövetkező versenyeken ő lesz az első férj, aki a nők között áll rajthoz...

Ezek is érdekelhetnek