Férjet mentő feleségek

Receptversenyt hirdetnek, szakácskönyvet adnak ki, orvosi előadásokat és egészségnapokat szerveznek. A 10 éve alapított Kor Kontroll Társaság kezdetben főleg az időseket szólította meg, ma már azonban a fiatalabbaknak is szolgál tanácsokkal. „Az elhízás vagy éppen a bőrrák megelőzésére nem lehet elég korán gondolni. A tizenévesek figyelmét pedig arra igyekszünk felhívni, hogy ciki a cigi – magyarázza B. Király Györgyi, a társaság elnöke, akit két évtizeden át rádiósként ismert az ország. A fia születése után azonban megfogadta, nem foglalkozik többé politikával. Az utóbbi években az egészségügyi témákban mélyült el. Több könyvet írt, egy tévécsatornán női műsort vezet, és számos ismeretterjesztő rendezvényen is találkozhatott vele a közönség. Fő szervezőként vesz részt az Év orvosa a Kárpát-medencében című pályázat bonyolításában.

Ország-világP. E.2015. 12. 27. vasárnap2015. 12. 27.
Férjet mentő feleségek

Rendületlenül hisz benne, a felvilágosító kampányok sokakat ráébreszthetnek arra, hogy egészségesebben éljenek. Sőt mivel ő is hosszú életű szeretne lenni, nem rest mindennap lemenni az uszodába, és tempózni ezer métert.

– Azt szeretnénk, hogy legyen trendi egészségesen élni. A finn nők a ’90-es években ráébredtek, hogy nem akarják elveszteni a férjeiket. A férfiak zsíros ételeket ettek, dohányoztak, italoztak, az egészségi állapotuk siralmas volt. Infarktus, stroke és más betegségek tizedelték őket. Az asszonyok a sarkukra álltak, és kezdeményezésükre társadalmi kampány indult, melynek eredményeképpen ma már igen jók a finnek mutatói. A közelmúltban egy uniós pályázat jóvoltából Kecskeméten is szerveztünk programokat. Szívesen segítünk a vidéken szerveződő kluboknak is, ha egészségnapot vagy orvosi előadást szeretnének tartani – mondja a számos orvost is tömörítő társaság elnöke.

A Kor Kontroll idén immár negyedszer hirdette meg a receptversenyét, melyet a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társasággal közösen írtak ki. Olyan recepteket várnak 2016. január 30-ig, melyek segítenek megőrizni a testsúlyt, vagy akár a fogyókúrázóknak is beválnak. Korábban már a Vajdaságból, Szlovákiából és számos más határon túli területről is jelentkeztek a felhívásukra. A tavaly érkezett legjobb ételek leírását nemrég szakácskönyvben tették közzé. A címe stílszerűen ez lett: Egészségedre!

Ezek is érdekelhetnek