Protézis cement nélkül

Világújdonságnak számít a térdprotézis- beültetésnek egy új magyar technikája, mellyel rövidül a műtéti idő, gyorsabban gyógyulnak a betegek. Az eljárás lényege, hogy a térdprotézist ragasztó nélkül, néhány önvágó csavarral rögzítik a combcsont és a lábszárcsont közé.

Ország-világ- k - g -2015. 12. 03. csütörtök2015. 12. 03.
Protézis cement nélkül

A cement nélküli protézis fejlesztésében a budapesti Uzsoki Kórház ortopédiai osztálya is részt vett, ezért az országban egyedül és elsőként itt kezdtek ezzel a műtéti technikával térdprotéziseket beültetni. Az új eljárással a korábbinál naponta akár két-három műtéttel többet is elvégezhetnek, ami azért is nagyon fontos, mert hazánkban ma mintegy 7 ezren várnak térdprotézis- beültetésre.

Hangody László, az Uzsoki Kórház ortopéd orvosprofesszora szerint a beavatkozások után nagy valószínűséggel kisebbek lesznek a fertőzéses szövődmények, ahogy a hegesedési problémák kialakulásának lehetőségei is. A műtétet követő napon a betegek lábra állhatnak, pár nappal később hazamehetnek a kórházból, és jó esetben egy hónap múlva már a járókeretüket is eltehetik.

Ezek is érdekelhetnek