Egyik hamis, másik mérges

Idén leginkább a termékbemutatók, a műszaki cikkek és a vásárlók testi épségét veszélyeztető cikkek ellenőrzésére koncentrál a fogyasztóvédelmi hatóság. Emellett folyamatosan figyelik az árfeltüntetés, a címkéken kötelező tájékoztatók milyenségét is. Emellett a lakosok élelmiszer-biztonságát is szavatolni kell, s az erre hivatott hatóság, a Nemzeti Élelmiszerlánc- biztonsági Hivatal (Nébih) már ebben az évben is két nagy ügyet tárt a nyilvánosság elé.

Ország-világO. Horváth György2016. 01. 24. vasárnap2016. 01. 24.
Egyik hamis, másik mérges

Egy Bács-Kiskun megyei borászati üzemben 8500 liter hamis, illetve 4500 liter fogyasztásra alkalmatlan terméket zároltak a Nébih szakemberei a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal közös akció során. A hamisításra utal, hogy a borban nemcsak szőlőből származó cukorra utaló jeleket találtak. A hatóság az egész üzemet bezáratta, melynek vezetői akár 30 milliós bírságra is számíthatnak.

Egy másik ellenőrzés során derítettek fényt januárban arra, hogy a PENNY Market Kft. logisztikai központjában 1200 olyan salátát tároltak, melyből a megengedettnél csaknem háromszor töményebb növényvédőszer-maradványt mutattak ki.

Ezek is érdekelhetnek