Önkénteseket várnak

Nemcsak hasznos munkát végeznek, de színt és derűt is varázsolnak a kórtermekben lábadozók életébe a Semmelweis Egyetem klinikáin dolgozó önkéntesek.

Ország-világMunkatársunktól2016. 01. 14. csütörtök2016. 01. 14.
Önkénteseket várnak

Ételt, italt osztanak, szellőztetnek, beszélgetnek és sétálnak a betegekkel, bevásárolnak nekik a büfében. Minden korosztály képviselteti magát: diákok, dolgozók és nyugdíjasok is jönnek – mondta el Kissné Negyedi Marianna, az Ápolásvezetési és Szakdolgozói Oktatási Igazgatóság ápolásfejlesztője. Az önkéntesek szigorú kiválasztáson esnek át, és egy képzésen is részt vesznek, mielőtt a klinikákra kerülnének.

A csatlakozáshoz nem szükséges egészségügyi végzettség, hiszen nem a nővérek, ápolók feladatkörét látják el. Még azok sem végezhetnek szakmai munkát, akik ilyen területről érkeznek – magyarázza Jani Erzsébet, a Magyar Kórházi Önkéntes Alapítvány koordinátora. Jelenleg hetvenen segítenek hetente 1-2 alkalommal, 2-4 órában a Szív- és Érgyógyászati Klinikán, az I. Sz. és II. Sz. Belgyógyászati Klinikán, a Sebészeti Klinikán, a Neurológiai Klinikán, az Ortopédiai Klinikán, az I. Sz. és a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán. Mivel akár ötször ennyi önkéntest is tudnának fogadni, folyamatosan várják a jelentkezőket.

Ezek is érdekelhetnek