Bűnről bűnre: Így ért véget kilencven év

Alaposan felkavarta a Pest megyei tanyavilágot: egy magányos férfi rablógyilkosság áldozata lett. Csemői házában holtan találták a gazdát, aki korához képest irigylésre méltó életerővel rendelkezett.

Ország-világPalágyi Béla2016. 02. 10. szerda2016. 02. 10.
Bűnről bűnre: Így ért véget kilencven év

Reggelente elsétált a kocsmába, ahol megitta rumos kávéját, aztán végezte a napi tennivalóját. Segítségre nem szorult, ha fel is ajánlották neki, azt válaszolta, el tudja ő látni magát! És valóban így volt: a pénzzel óvatosan bánt, tudták is róla, hogy van némi megtakarított összege. Egyik rokona vissza is élt ezzel a titkával: egy társával tiszteletét tette az öregúrnál, és amíg a cimbora kihívta a kocsi javításának ürügyével az udvarra, a benn maradt hozzátartozó kicsente a hokedli fiókjából a temetésre félretett pár százezer forintot. A gazda nem tett feljelentést, jóllehet, tudta, ki volt a tettes. Mindössze azt jegyezte meg: a lopásért bocsánatkérést vár. Ami persze elmaradt…

A nagykőrösi N. Zsoltot – aki a temetési pénz ellopásánál asszisztált, így a fele összeget meg is kapta – nem hagyta nyugodni a feltételezett nagyobb summa. A megszerzéséhez azonban tudta, hogy társra van szüksége. Meg is találta a teljesen lerobbant nagykőrösi M. Róbert személyében, aki hol itt, hol ott húzta meg magát éjszakára. A férfi egy ideig kérette magát, de aztán az új évben igent mondott. A szomszédoknak az tűnt fel, hogy január 6-án hó esett, ám a rendszerető gazda nem seperte el a háza elől. Ráadásul a reggeli rumos kávé is elmaradt… Kilencedikén reggel a sokadik nem fogadott telefonhívás után a fiú meglátogatta az apját a csemői otthonában, ahol rémisztő látvány fogadta. A konyhában vértócsa, az apa pedig összevissza verve, nyílt lábszárcsonttöréssel, holtan feküdt az ágyában.

A rendőröknek nem volt könnyű dolguk, a gyilkosság óta több nap telhetett el, a pusztaság pedig nem sokáig őrzi a nyomot. Elsőként a családtag vallott, aki a temetési pénzt emelte el a rokontól, így képbe került társa, N. Zsolt is. Meglett a gyilkos eszköz, egy csőkulcs, ami DNS-nyomokat őrzött. Most már „csak” soksok ledolgozott óra kellett ahhoz, hogy a kép úgy tíz nap múlva összeálljon.

A vallomás alapján január 6-án kocsival mentek Csemőre. Állításuk szerint azt hitték, hogy a házigazda nincs otthon, így az ajtónyitáshoz szükség lesz a csőfogóra. Az ajtó ugyan nyitva volt, ám a sötét konyhában a későbbi áldozat egy serpenyővel védte magát. Ekkor került elő a csőfogó, majd amikor az idős ember a földre került, jó néhány rúgást is el kellett szenvednie az acélbetétes bakancstól. A pénzt csak nem adta elő a házigazda – mint a helyszíneléskor kiderült, a véres bukszán ült a lócán. Aztán még így, megkínozva is bevánszorgott az ágyába…

A két pórul járt bűnöző az áruló jeleket elégette, illetve szétszórta, a gyilkos eszköz azonban a helyszínen maradt. Így ért véget egy kilencvenéves ember tisztességben letöltött élete. A bíróság január 19-én elrendelte M. Róbert és N. Zsolt előzetes letartóztatását.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek