Ezeket a táncosokat a veszélyes betegség hírei sem állíthatták meg

Show, ami show - Brazíliában egyre nő a félelem a Zika-vírus terjedésétől, azonban ez sem tud gátat szabni a rióiak karneváli jó kedvének. Az idei mulatság február 5-én kezdődött Rio de Janeiro jelképes kulcsának átnyújtásával, amelyet Wilson Dias, vagyis Momo király, a karnevál „uralkodója” vehetett át Eduardo Paestől, a város polgármesterétől.

Ország-világMarkos Mária2016. 02. 14. vasárnap2016. 02. 14.

Kép: Revellers of Unidos da Tijuca samba school perform during the first night of the carnival parade at Sambadrome in Rio de Janeiro, Brazil on February 8, 2016. A / AFP / YASUYOSHI CHIBA, Fotó: YASUYOSHI CHIBA

Ezeket a táncosokat a veszélyes betegség hírei sem állíthatták meg
Revellers of Unidos da Tijuca samba school perform during the first night of the carnival parade at Sambadrome in Rio de Janeiro, Brazil on February 8, 2016. A / AFP / YASUYOSHI CHIBA
Fotó: YASUYOSHI CHIBA

Bár a leglátványosabb és legcsillogóbb fiestát Rióban rendezik, a karnevál első napjától kezdve egészen hamvazószerda éjszakájáig minden brazíliai város megrendezi a maga karneválját, amelyen álarcosok, dobosok vonulnak fel.

Az 1928 óta létező fesztivál csúcspontja a Sambadrome stadionbéli felvonulás, ahol az ország szambaiskoláit képviselő több ezer táncos száll versenybe a karneváli elsőbbségért.

A hiedelmekkel ellentétben nem kizárólag a szambának, hanem más tradicionális táncoknak, így a maracatúnak, a xangónak és a marchinhának is komoly szerep jut a Föld legnagyobb showjának elkeresztelt eseményen.

Ezek is érdekelhetnek