Sonkák versengenek

Közeledik húsvét, amelynek szombat estéjén szinte minden család igyekszik sonkát tálalni az ünnepi asztalra. Aki csak teheti, a hagyományos módon pácolt, füstölt, otthon megfőzött sódart kínálja tormával, mustárral, kemény tojással. Van, aki esküszik a mangalica hátsócombjára, más a különleges ízesítésre.

Ország-világKoppány György2016. 03. 18. péntek2016. 03. 18.
Sonkák versengenek

Tizedik éve tartják Bábolnán a Sonkafesztivált, amelyen mindenki talál kedvére valót ebből a finomságból. Március 19–20-án az ország szinte minden tájáról érkeznek gyártók, főként kisvállalkozók, hogy megmérettessék készítményüket a zsűrivel és a kóstolgató látogatókkal. A fesztivál házigazdája a Magyar Sonkalovagrend, amelynek tagjai főképpen sonkaszerető barátok. A helyszín nem véletlen, bábolnai a rendezvény kitalálója és megszervezője. A vásári forgatagban kézművesek kínálják portékáikat, huszonöt vendéglátó ugyancsak kitelepül. A kóstolgatás, étel- és italfogyasztás közben nem maradnak el a szórakoztató műsorok, amelyek alkalmazkodnak a hagyományokhoz. Lesz néptánc, a kicsiktől a nagyokig a Cseperedőkre rophatják, de szól cigányzene, operett és mulatós, világzene 13 harmonikával, rock and roll, country. A salsabemutató után pedig mulathatnak hajnalig.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek